Milan FW: Blumarine, Max Mara, Bottega

b92.net
Milan FW: Blumarine, Max Mara, Bottega


Kolekcija Ane Molinari za "Blumarin" vrvela je od životinjskih printova, Max Mara je uvela kolorni apsolutizam, a Tomas Majer je u kolekciji za "Botegu Venetu" prikazao svu neusiljenu lepotu svakodnevice.BLUMARINE

Mislite da su leopard šare prošlost? Ana Molinari preklinje za drugačiji odgovor a, sudeći po popularnosti Blumarina, potpuno je u pravu.

Za sledeće proleće Molinarijeva predlaže životinjske šare i to puno njih: ne samo velikih mačaka umotanih u pastelno svetle i neutralno braon nijanse, već i velikih leptirova.

Ova stvorenja su se šunjala ili letela na svemu od tesnih minihaljina i tunika preko širokih pantalona do košulja i velikih kaftana. U slučaju da to nekom nije bilo dosta, manekenke su nosile hrpu živopisnih narukvica, prstenja i ogrlica sa simbolima zodijaka i drugih zverčica.

Na manjim odevnim predmetima i izdvojeno od gomile, ovi modeli će verovatno izgledati zabavno. Na reviji, međutim, u „total look”-u, oni su bili previše za svariti, osim ako niste nezasiti predator.

MAX MARA

Reč „minimalno” sve je prisutnija ove sezone. Na reviji Maks Mare počelo je sa muzikom novog talasa a proširilo se na sasvim opuštenu minucioznu paradu poznatih pripijenih stilova s naglaskom na monohromnu paletu, što je dodatno izdužilo siluetu.

Tesne šortseve i topove u žutoj, narandžastoj i ljubičastoj boji pratile su zvonaste patalone u istom tonu, ali je njihova voluminoznost „isečena” tako da se vide noge.

Tesni kombinezoni i jednodelna odela u beloj i boji kože bili su najekstremnije ekspresije Pradine opsednustosti oblikom koja je karakterisala celu kolekciju.

Pri tom je naglasak bio na putenosti što je značilo ogoljena leđa na haljinama ili sasvim providne bele košulje.

Bio je to čudan „izlet” za kuću poznatu po motu „svi stilovi na jednom mestu”. Naravno, ovaj kolorni „apsolutizam” delovaće sasvim drugačije u šourumu, gde ga možete kombinovati sa kaputima u mornarskoj šari ili sa tufnama.BOTTEGA VENETA

„Ne volim da kreiram za događaje na crvenom tepihu”, izjavio je Tomas Majer neposredno posle svoje impresivne revije. „Volim stvaran život”. Upravo to je demonstrirao u svojoj kolekciji za kuću ”Bottega Veneta”.

Manekenke su nosile sportske, lagane stvari u neutralnoj, nepretencioznoj paleti boja. Kosa im je bila puštena i neisfenirana kao da su tek izašle ispod tuša, a na nogama su imale ravne kožne sandale ili antilop čizmice sa otvorenim prstima.

Nepogrešiva poruka za proleće 2011 glasi: opušteno.

Prve kreacije - plavo-crne haljine do kolena u obliku A prošarane mrežicom - podsetile su publiku na Majerovo dugogodišnje iskustvo u dizajniranju kupaćih kostima.

Komotne, do poda duge haljine od žerseja koje su potom stupile na scenu imale su sličnu „tečnu” draž.

Haljine za finale bile su nešto ozbiljnije „konstrukcije”, ali način na koji je svila lagano prikačena na šavovima takođe je odavao utisak plutanja po telu.

Jakne su krojene tako da otkriju deo leđa, što je inače hit u Milanu na svim revijama za sezonu proleće/leto 2011.

Tragove prepoznatljivog „botega veneta” luksuza mogli ste videti u "štedljivoj" bandani i prsluku od mat krokodilske kože.

Neke torbe nisu bile protkane samo kožom već i perima, što je vrlo prikladna vizuelna metafora lakoće čitave kolekcije. Ali ne lakoće u značenju "bez napora"; stvaranje ovako neusiljene, svakodnevne lepote zahteva prilično veliki rad.


Source


Article viewed 4558 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article