Milan FW: Dolce e Gabbana, Missoni...

b92.net
Milan FW: Dolce e Gabbana, Missoni...


Za sezonu proleće/leto 2011. Dolče i Gabana su nam ponudili seksi devojačku spremu, Anđela Misoni nas je odvela na put oko sveta, a Peter Dundas je za "Puči" kreirao zavodljivu varijantu hipi devojke sa Mediterana.DOLCE E GABBANA

Domeniko Dolče i Stefano Gabana su u godini kada slave 25. rođendan svog biznisa. Ima li boljeg načina da započnu drugu četvrtinu veka od okretanja novog lista tj. apsolutno bele kolekcije?

Ideja koja je pratila ovu vrlo ljupku reviju, objasnili su dizajneri kasnije, bio je sanduk sa devojačkom spremom. Tačnije, stvari koje devojka nosi u miraz kad napusti roditeljski dom i preseli se kod muža, započinjući novo poglavlje svog života.

Osim ne baš devičanskog donjeg rublja za prvu bračnu noć, koje su manekenke nosile u efektnoj završnici, "dolče e gabana" devojka u svojoj spremi ima čaršave, stoljnjake i zaves transformisane u prepoznatljive uzane haljine, seksi suknjice, bejbi-dol haljine,kombinezone i više od jednog ubistvenog korseta.MISSONI

„To je put preko sveta“, kaže Anđela Misoni o svojoj novoj kolekciji - psihodeličnoj, multikulti mreži prebačenoj preko zemljine površine: Jamajka, Meksiko, Afrika, Vijetnam... i svuda i nikuda.

I dok je Anđelina ćerka Margerita dala mladalački vajb kolekciji sa rep i fanki tonovima, gospođa Misoni je dizajnirala nove geometrijske šare - kvadrat, trougao, krug - kao podlogu za projektovanje nove priče. Na reviji je to izgledalo skoro kao dvodimenzionalna ravan.

Bluze, tunike, kaftani i kimona - mnogi isečeni sa strane - delovali su kao odeća od papira. Tom osećanju dvodimenzionalnosti dat je dojam treće dimenzije jer je površina „dograđena“ slojevitom garderobom, pletenicama, resama i drugim ukrasima poput šljokica i perli.

Bilo je ovo neuobičajeno izdanje za "Misoni", ali uz zavodljivu energiju i „živu” garderobu ovo je, sasvim moguće, jedini ispravan put za jednu od najpoznatijih trikotaža a svetu.

EMILIO PUCCI

Svetla su se konačno ugasila za početak revije nakon što je Kajli Minog ušetala sa 45 minuta kašnjenja. Međutim, mnogi su joj oprostili kad su je ugledali u skandalozno kratkoj haljini od zlatne čipke koju je Piter Dundas kreirao za sezonu jesen/zima.

Ona je jedna od brojnih slavnih ličnosti koje je zaveo dizajnerov smeli pristup tradiciji poznate firentinske modne kuće. Džejda Pinket Smit je takođe bila prisutna što je reviju „Puči” prvi put učinilo jednom od "najzvezdanijih" na Milanskoj nedelji mode.

Prolećna kolekcija inspirisana sedamdesetim je uglavnom bila „dugačka”, ali je svaki izlaz imao prepoznatljiv seksi potpis. Dundas trenutno gradi kuću na jednom grčkom ostrvu i revija je imala nepogrešiv mediteraski "vajb", sa svim morsko plavim nijansama. „Boemska skitnica po plaži sa daškom luksuza”, tako je dizanjer opisao svoju reviju.

Osim ukusa Grčke i Indije Dundas nam je ponudio blejzere sa školskih unifromi, zvoncare, kožne pantalone safari košulju od pitona i duge čizme na pertlanje.

Kolekcija neće doneti dodatne poene Dundasu za inovaciju, jer su sedamdsete bile prisutne skoro na svakoj milanskoj reviji za prolećnu sezonu, ali niko ih nije vratio na scenu ubedljivije i sa boljim smislom za bogate ručno izrađene detalje.

Džejda i Kajli su već dale svoj komentar: „Sviđa nam se”.


Source


Article viewed 4291 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article