בדיוק כמו שאת יודעת שיותר מדי שוקולד לא עושה טוב לדיאטה שלך, גם מעצבי האופנה יודעים היטב שפרווה היא לא הדבר הכי נכון לשים בקולקציה שלהם. היא מושכת יותר מדי אש, ובצדק. אבל מה אם הפרווה הנעימה והמפנקת הזאת תהיה עשויה למשל מפרוותו של מכרסים בלתי חמוד בעליל שרק מזיק לנו ולסביבה?

ללבוש חולדות ועכברים נשמע לך כמו בדיחה מזעזעת? לא עבור אוסקר דה לה רנטה, מייקל קורס, פטריק ארבל מעצבים נוספים שמצאו את הפרווה המושלמת עבור העיצובים שלהם: הנוטרייה. הם מאמינים כי שימוש ביונק מזיק הוא הרבה יותר ידידותי מפרווה של ארנב לבן וטהור. האמנם?

קטנה, כעורה, מזיקה ונעימה ללבישה

נתחיל בהיכרות קצרה: הנוטרייה היא מכרסם לילי אשר חי בנופי הים ושוקל כ-4 קילו. לנוטרייה, שמוצאה מדרום אמריקה, יש גוף של בונה, זנב של חולדה ורגליים של ברווז. לא השילוב הכי אסתטי בעולם. ב-1930, חוות גדולות בלואיזינה ייבאו פרוות של נוטריות מארגנטינה בשל העובדה שהן רכות ונעימות, ונעשה בהן שימוש רב.  אלא שאז, מספר נוטריות הצליחו להימלט מהחוות, התרבו, וגרמו לנזק רב בבריכות דגים, ובאדמות וגידולי הירק. לצד אלה, הביקוש לפרוות שלהן הלך והצטמצם, כך שהנוטריות הפכו מפרווה אופנתית ומבוקשת למפגע אקולוגי, מה שהפך אותן למוקצות או לחלופין למזון.

- פרסומת -
עם השנים, מימנה מדינת לואיזינה תוכנית ציידים ללכידת נוטריות כדי למגר את הבעיה. מאז 2002, יותר מ-300,000 נוטריות נהרגו ופרוותם איתן. מה שהביא את עולם האופנה לעשות לימונדה מלימונים, ולהשתמש בנוטרייה המזיקה כמוצר שאפשר לעשות ממנו מעילים, מבלי לעורר את חמת זעמם של ארגוני החיות. 
פרוות הנוטרייה של אוסקר דה לה רנטה. אחד מיני רבים
צילום׃  Getty images
מייקל קורס - חורף 2010 - פרוות נוטריה
צילום׃  Getty images

יותר ויותר מעצבים ופעילים מבקשים להפוך את הפרווה של המכרסם לידידותית לסביבה. כלומר, ידידותית למתלבשת. ישנה אפילו קבוצה אחרת שקוראת לעצמה "פרווה הגונה", שמבקשת לקדם את השימוש בנוטרייה לטובת אופנה. בעונה הקודמת, אוסקר דה לה רנטה הציג וסט עשוי פרווה, מייקל קורס הוסיף פרווה מחממת לצוואר על גבי מעיל, והם כאמור לא היחידים.



פרווה מזויפת זה הדבר האמיתי
למה מי שרוצה להיראות אלגנטית תבחר דווקא בפגר של חיה?

פרווה מזויפת זה הדבר האמיתי
אז מה יש לנו כאן? מכרסם כעור, קטן ומזיק עם זנב יפהפה ופרווה נעימה שאף אחד לא רוצה אותו בחיים, אבל ממש לא יתנגד ללבוש אותו בימים קרים. האם יכול להיות שלבישת פרווה הפכה מאמירה אופנתית לאמירה אקולוגית? הזמן, וארגוני החיות, יגידו.