Koje naočare za sunce pristaju vašem obliku lica

blic.rs
Koje naočare za sunce pristaju vašem obliku lica


Iako su prvenstveno idealna zaštita od sunca, naočare su ušle u modu na velika vrata, pa bez njih naš letnji stajling nije potpun. Pogledajte kakav ram vam najbolje stoji i odaberite odgovarajući model za ovu sezonu.KAKO ODABRATI PRAVI OKVIR
Kada je u pitanju izbor okvira, treba težiti obliku suprotnom od oblika lica. Ako imate okruglo lice, pristaju vam naočare svih oblika samo ne okrugle, a uskom licu odgovaraju baš takve. Ukoliko je vaše lice ovalno, pristaju vam svi oblici. Stakla ne bi trebalo da dodiruju obraze, a obratite pažnju i na težinu samih naočara. Masivni okviri postaće teški posle dužeg nošenja, a pritisak ćete najviše osećati na ušima. Okviri ne smeju da budu premali jer će vas stiskati i usecati se u slepoočnice.

UV filteri su neophodni ukoliko želimo da zaštitimo oči od štetnog dejstva sunčeve svetlosti, podsećaju stručnjaci. Zato pri kupovini, osim na oblik i cenu, obratite pažnju i na tu osobinu buduće modne, ali i zdravstvene dopune izgledu.

Izbegavajte da ih nosite u sumrak i noću jer time smanjujete sposobnost prilagođavanja oka svetlu, a i oči se nepotrebno umaraju. Naočare treba birati prema vidu, godišnjem dobu i jačini sunčeve svetlosti. Najbolje su one koje će propustiti što manje UV zraka, prigušiti ukupnu jačinu svetla i ublažiti kontraste. Odaberite tamnija stakla jer smanjuju refleksiju i odsjaj, ali opet ne toliko tamna da na semaforu ne možete da prepoznate boje.

 

OVALNO LICE - SVI MODELI VAM DOBRO STOJE

STRADIVARIUS, 1.190 din
ZARA, 2.590 din

ALDO, 1.200 din
 

 

 

  

ŠIROKO LICE - PRISTAJU VAM MAČKASTI RAMOVI

ACCESSORIZE, 1.950 din
ACCESSORIZE, 1.800 din

 

MANGO, 499 din

 

 

USKO LICE - BIRAJTE OKRUGLE MODELE

ALDO, 1.200 din
ALDO, 1.200 din
VERO MODA, 1.659 din

Source


Article viewed 8748 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article