עובדי רשת האופנה "אמיקה" מתכוונים לפנות כבר מחר לבית המשפט בדירשה למנות מפרק לרשת שנקלעה לאחרונה לקשיים - כך נודע הערב (ש') ל"גלובס".
העובדים לא קיבלו את שכרם לחודש יולי על רקע חובות בעלי הרשת, אריה כהן, הנאמדים בכ-7 עד 8 מיליון שקלים. בנוסף, כפי שפורסם בסוף השבוע האחרון, עצרו הבנקים את מתן האשראי לרשת.
רשת אמיקה מעסיקה 52 עובדים ב-11 חנויות הרשת ברחבי הארץ. בחודשים האחרונים לא העבירה הרשת, שבבעלות איש העסקים אריה כהן, תשלומי שכירות למרכז וייצמן באיכילוב, לבעל נכס ברחוב רמב"ן בירושלים, לבעל נכס ברחוב קק"ל בירושלים, לקניון גן העיר, וההמחאה שניתנה לבעלי הנכס ברחובות חזרה מבלי שכובדה על ידי הבנק.
בנוסף, המחאות שניתנו ע"י הרשת לאחרונה חזרו מבלי שכובדו על ידי הבנק.
רשת אמיקה תחת כהן גלגלה תחילה מחזור של כ-1.5 מיליון שקל בחודש, 18-20 מיליון שקל בשנה. אלא שהרשת המונה 11 סניפים, הלכה והידרדרה ומחזור מכירותיה החודשי ירד לכ-700 אלף שקל בחודש בלבד. בשל הקשיים הכספיים ישנו מחסור חמור בסחורה ברשת, דבר שתורם לירידה נוספת במכירות שהרשת ספגה בחודש האחרון.
בעלי הרשת, אריה כהן, הוא גם בעליה של רשת האופנה "אירית" הנתונה גם היא בימים אלה בקשיים כספיים שנה לאחר שנרכשה על ידו. ל"לגלובס" נודע כי הבנקים עצרו את האשראי לרשת, דבר שעשוי להקשות עליה את המשך הפעילות. עוד נודע בסוף השבוע כי בחברה שוקלים לפנות לבית המשפט בבקשה להקפאת הליכים עקב חובות שצברה הרשת בהיקף של מיליוני שקלים.
בשבוע שעבר ניסה נציג מטעמו של כהן להציע את הרשת למכירה לכמה עסקים העוסקים בתחום, אולם אף לא אחד מהם הביע התעניינות ברכישת הרשת.












