Trikovi za lepše noge

Savremena zena
Trikovi za lepše noge


Lepe noge su, uglavnom dar majke prirode. Ipak, odgovarajućom odećom i obućom možemo znatno da popravimo utisak i učinimo da noge izgledaju duže i vitkije.Svi žene bi, naravno, želele da imaju duge i lepe noge, ali majka priroda nije prema svima bila jednako darežljiva. Ipak, modni stručnjaci tvrde da i one žene koje nisu blagoslovene fenomenalnim „hodaljkama”, mogu same mnogo toga da učine da poprave utisak.

Odgovarajuća odeće i obuća, pre svega, mogu da učine da vaše noge izgledaju znatno duže i vitkije i, obrnuto, pogrešnim izborom garderobe možete dodatno da pogoršate situaciju.

Zbog toga su modni eksperti sastavili listu od pet jednostavnih pravila kojih teba da se pridržavate, ukoliko želite da vaše noge lepše izgledaju.

Jedan od najvažnijih detalja – dužina suknje. Mnoge žene pokušavaju da sakriju nedostatke suknjama dužine do sredine listova, što znatno pogoršava stvar.

Naime, rub suknje ili haljine koji doseže do polovine listova, čini da noge izgledaju kraće i deblje.

Preporučena dužina je do kolena, jer će vaše noge tako sigurno igledati vitkije i duže.

Drugo pravilo odnosi se na dužinu pantalona. Porub bi trebalo da bude najviše centimetar i po od poda. Obrazloženje nije potrebno – zdrav razum govori vam da dugačke nogavice izdužuju noge i celu figuru.

Međutim, izbegavajte nogavice koje se vuku po podu, izgledaće kao da su vas pantalone „progutale”.

Nosite cipele u boji kože. Izgledaće da su vam noge duže nego što jesu, jer boja kože odaje utisak da su cipele „nastavak” nogu.

Izbegavajte cipele sa kaiščićima oko članaka, bar kada nosite suknju, jer one vizuelno skraćuju nogu. Pored toga, članci izgledaju deblji nego što jesu.

Ukoliko ne možete da odolite „rimljankama” koje su u trendu, nosite ih isključivo sa pantalonama.

I na kraju, malo šminke čuda čini. Uzmite malo kreme za samopotamnjivanje, koja u sebi ima svetlucavi pigment, i nanesite duž cevanice. Čestice pigmenta reflektuju svetlost i tako ističu oblikovanost donjeg dela noge.


Source


Article viewed 8762 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article