שיתוף הפעולה בין חברת ההלבשה התחתונה "טריומף" למחלקת העיצוב והאופנה של בית הספר הגבוה לעיצוב "שנקר" מניב כבר שלוש שנים דגמי הלבשה תחתונה פרועים ויצירתיים במיוחד, שמתחרים ביניהם, ולא לשם הרוח הספורטיבית בלבד.

בכל שנה, הדגם הזוכה בתחרות של שנקר נשלח לתחרות הבינלאומית Triumph inspiration award בלונדון, בה סטודנטים לאופנה מכל העולם מציגים את הפנטזיות שלהם בתחום ההלבשה התחתונה ומנסים לזכות בפרס כספי על סך 15,000 יורו.

עד שהפרס הגדול, סוג של פנטזיה בפני עצמו, יהבהב ברקע, תשעה סטודנטים מהשנים ב' וג' נפגשו בחדר קטן במוסד הלימודים הוותיק כדי להציג את העבודות, לעיני שופטים מטעם "טריומף" ו"שנקר".

שתי דוגמניות מרוצות הציגו את הדגמים לסירוגין, כשהן מלוות בלוחות צבעוניים עם גזירי בד וסרטוטים, והסברים מהוססים של הסטודנטים הנרגשים אודות ההשראה לדגם.

הזוכה במקום הראשון, קארין פלדמן בת ה-26, בחרה בלבן כצבע היחיד שינחה אותה, ועיצבה, בהשראת המלכה אליזבת הראשונה, בגד גוף עם צווארון קפלולים תפוח ומרשים וגימור פנינים.

לבגד הגוף, שכלל אפקטים יפים של תחרה, הותאמו נעליים מקסימות שעקביהן צופו בפנינים. למרות הפרטים הקטנים, ועל אף חיבתם של השופטים לאפקט הדרמטי של הצווארון, היו במיני-תצוגה דגמים ראויים יותר.

הדגם הזוכה בעיצוב קארין פלדמן. חזיה עם צווארון מישהו? צילום: אלי דסה

 הפייבוריט של הפאנל הבלתי רשמי של עיתונאים חובבי הגימיקים, היה הדגם המפתיע והמקורי של רותם מיץ, שכלל תחתונים וחזייה בשחור וסגול. התחתונים שודרגו באמצעות קפלים שקופים וסקסיים, והחזייה הציגה פרונט מרשים למדי – מניפה שנפתחה

לכדי עיגול מושלם.

"בתהליך החיזור של ציפורי גן עדן, הזכר המחזר מתקשט בנוצות כדי להרשים את הנקבה. אצלנו דווקא הנקבה היא זו שנוטה להרשים, ואני רואה בהלבשה התחתונה אמצעי פיתוי לכל דבר", הסבירה מיץ בסבלנות.

דגם בעיצוב הסטודנטית רותם מיץ. זוכה הפרס הבלתי רשמי: חביבת העיתונאים צילום: אלי דסה

דגם נוסף שבלט לעין השתייך לרעות מרלי בת ה-24, שהסבירה, בעזרת מתורגמנית משפת הסימנים, על השראתה, הסרט "הסיפור שלא נגמר".

מרלי, חירשת מלידה שרואה ב"סיפור שלא נגמר" אלטרנטיבה פנטסטית, תרתי משמע, לעולם המציאות המורכב והקשה בו אנו חיים, בחרה להכין את החזייה והתחתונים מבד סגול כמעט שקוף, ולהרכיב, כתוספת, קאפים בצורת קונכיות שזהרו בחושך.

גם התחתונים התאמצו לא לפגר מאחור, בעזרת אוסף חוטי פלסטיק זוהרים שנתחבו לתוכם. הדגם של מרלי הוא אולי הדגמה טובה לשילוב המאכזב מעט בין הכוונות הטובות והיצירתיות המתפרצת של הסטודנטים לאי - דיוקים טכניים, בו התאפיינו כמה דגמים נוספים.

כך או כך, הזוכה המאושרת הוכתרה, צולמה לכל אמצעי המדיה וזכתה ב-3,000 שקלים כתמריץ, ולא נותר אלא לאחל לזוכה בהצלחה בלונדון בפסטמבר. אנחנו בינתיים נחפש אחר חזיית המניפה.

דגם בעיצוב רעות מרלי. למקרה והבחור שלך לא מוצא אותך בחושך צילום: אלי דסה