Točkice - veliki povratak vječnog uzorka

Točkice - veliki povratak vječnog uzorka


Točkasti uzorak već je nekoliko sezona veliki hit, no modni kreatori za ovo proljeće i ljeto najavljuju apsolutnu dominaciju ženstvenih točkica

Točkice bez obzira na veličinu osvježit će svaku kombinaciju, pa nije ni čudo što su mnoge poznate modne kuće posegnule za ovim slatkim uzorkom koji uvijek izgleda šik.


Možda ne znate da su simpatične točke postale uobičajene na odjeći tek krajem devetnaestog stoljeća u Velikoj Britaniji, a vrlo su popularne i na odjeći plesača flamenca.

Mnogi zasluge za popularnost točkica pripisuju dizajnerici Carolini Herrera koja ih je oživjela na svojim haljinama u 80-ima i 90-ima, no ukoliko si malo skeptična prema ovom uzorku, jer ti se čini previše tradicionalan, odaberi istočkane modne dodatke poput traka za kosu, rajfova, torbica, čarapa, šalova, marama ili drugih zgodnih detalja. Primjerice, ukoliko odjeneš dokoljenke ili hulahopke s točkastim uzorkom u kombinaciji s traper minicom i jednostavnom majicom, privlačit ćeš poglede gdje god se pojaviš.

Ipak, oprez!
Prilikom kombiniranja najbolje je odabrati samo jedan odjevni predmet (npr. majicu, suknju ili haljinu) jer svako pretjerivanje u točkicama može donijeti kontraefekt. Dakle, ako nosiš točkice, ostatak garderobe mora biti vrlo neutralan, no nikako u sličnim bojama. Modni znalci kažu i da točkice nikako nisu za široke ili duge haljine jer postoji mogućnost da te progutaju.

Sitnije cure, savjetuju stilisti, trebale bi odabrati manje točkice, dok visoke cure mogu eksperimentirati različitim veličinama ovog uzorka.

 


Article viewed 5006 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article