Stari jeans na nov način

She.hr
Stari jeans na nov način


Odeća od jeansa ove sezone i u najluksuznijim dizajnerskim kolekcijamaNeuništivom i sveprisutnom jeansu uspjelo je ono što nije ni jednom drugom materijalu - nadživjeti sve modne mijene. Iako zapravo nikada i nije izašao iz mode, najnovija modna sezona posve je u njegovom znaku. Zahvaljujući probuđenom interesu velikih dizajnera i najsuvremenijim tehnikama obrade materijala, najnoviji jeans pojavljuje se u cijelom rasponu modnih izraza.

Stari jeans na nov način

Kolekciju prepunu jeans odjeće ove je sezone predstavio Ralph Lauren, John Galiano, D&G, Burberry...

Stari jeans na nov način

Istinska novost sezone traper su jaknice, koje dugo nisu viđene na modnoj sceni, a sada se posve neočekivano nose i u kombinacijama s hlačama jednake tkanine. Makar su traperice najčešće sinonim casuala i ležernog odjevnog stila, ovoga proljeća i ljeta zavodljive su i seksi.

Stari jeans na nov način

I dalje su aktualni modeli spuštenog struka s širim nogavicama, ali jednako tako i "skinny" modeli. Ultramoderni su kombinezoni, ali i "hot pants" varijante hlača.

Tkanina iz Nimesa

Jeans je pojam kojim se označava jaka i izdržljiva pamučna odjeća, koju su prvotno kao radno odijelo nosili talijanski mornari iz Genove. Bila je izrađena od tkanine poznate pod nazivom - denim, koja je tkana u Nimesu, gradu u Francuskoj, po kojem je dobila i ime.

Stari jeans na nov način Stari jeans na nov način

Veliku popularnost ova tkanina je stekla tijekom 70-tih godina, u kojima započima masovnija proizvodnja jeansa, a u 80-im velika dizajnerska imena, poput Armanija, Versacea ili Kleina, potpisuju ekskluzivne linije jeansa. Nekada radna, potom omiljena odjeća mladih buntovnika hollywoodskog filma, dobiva konačno i prizvuk luksuza i glamura, svojstven novijem jeansu.

Bez obzira u kakvim se varijacijama danas jeans pojavljivao - bijeljen, brušen, pljeskaren, star ili nov, prividno iskrzan, iznošen ili luksuzan, uzan ili vrećast, “hipsters” nošen na bokovima ili visoko podignutog struka, "slim" ili zvonastog kroja, rastezljiv ili krut, sportski, casual, ili, pak, ekstravagantan – jeans je lako nosiv i apsolutno nezamjenjiv.

Source


Article viewed 6884 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article