Izbio skandal oko plus size modela

Fashion.hr
Izbio skandal oko plus size modela


Američka televizija odbila emitiranje reklame za donje rubljeModna kuća Lane Bryant koja se bavi proizvodnjom donjeg rublja za žene koje nose veće konfekcijske brojeve, ovih je dana uputila ozbiljne optužbe na račun tv kuća FOX i ABC.

Naime, za potrebe promoviranja nove kolekcije naziva Cacique, snimljena je tv reklama koja prikazuje model kako se priprema za sastanak s dečkom, odjevena u -naravno- donje rublje.

Iako se reklama trebala prikazati za vrijeme najpopularnijeg tv showa „Ples sa zvijezdama", do istoga nije došlo. Šefovi televizije tvrde kako je problem u provokativnosti reklame, te da sadržaj iste nije prigodan za gledateljstvo.

Ta izjava je razbjesnila čelnike „Lane Bryant" koji su se u javnom obraćanju obrecnuli na svu silu provokativnih reklama branda Victoria's Secret u kojima se polugole manekenke suptilno uvijaju po krevetu odjevene samo u tange, a s čijim prikazivanjima tv kuće očito problema nemaju. Nadalje, tek nakon što je tvrtka zaprijetila kako će povući oglas s televizije te zatražiti povrat novca za reklamiranje, Fox i ABC su brže bolje ponudili prikazivanje u terminima drugih gledanih emisija.

Reklamu smo pogledali i s obzirom na materijal Victoria's Secreta, doista ju ne smatramo niti malo provokativnom ili neukusnom. Uostalom, prosudite sami.

 


Source


Article viewed 4905 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article