כמה פעמים הלבשתן את בנותיכן לגן הילדים בשמלה קטנה לבנה מלאה בדובדבנים אדומים ואמרתן לעצמכן בלב: "כשאני הייתי קטנה לא היו שמלות כ"כ יפות"? וכמה פעמים מצאתן את עצמכן מנסות להלביש אותן בדיוק כפי שאתן הייתן רוצות להתלבש? כנראה שלא מעט.

 

לטורים קודמים של שחר רבן:

 

מסתבר שגם לילדים יש עולם משל עצמם והם, כבר מגיל קטן, יודעים בדיוק מה הם רוצים ללבוש - ועוד בהחלטיות גמורה, מה שמותיר אותנו פעורי פה לעיתים קרובות. למזלנו, כנראה שיש מי שמקשיב להם. שוק בגדי הילדים נחלק היום לשני סגמנטים עיקריים:

 

1. סגמנט התינוקות (עד גיל שנתיים) בה הדגש העיקרי הוא לנוחות.

2. סגמנט הילדים (משנתיים ועד גיל 13), הנחלק לשניים:

• בגדי בייסיק, המותאמים יותר לשעות הבוקר עם דגש על נוחות.

• בגדים לשעות הפנאי והערב המושפעים מאופנת הגדולים ומשקפים טרנדיות ואופנה עכשווית.

 


 

 

עולם גדול של קטנים 

לפי הערכות, שוק בגדי הילדים והתינוקות בישראל נאמד במיליארד שקל ומהווה כ-20% משוק חנויות האופנה וההלבשה. בשוק זה נכללים מוצרי לבוש ראשוני לתינוק: גופיות ומכנסיים מכותנה ופלנל, בגדי גוף, חליפות שלמות, גרביים וחליפות חמות לחורף. הוצאה חודשית ממוצעת על בגדי ילדים היא 250 שקל, וקנייה ממוצעת מסתכמת בכ-100 עד 150 שקל.

 

ברחבי הארץ פועלות היום כ-700 חנויות עצמאיות לבגדי ילדים. בשנתיים החולפות נכנסו גם כמה מרשתות האופנה לנשים לתחום זה. החברות, הגיעו כנראה למסקנה כי מיקומן של מחלקות הילדים בתוך החנויות למבוגרים מגדיל את היקף המכירות שלהן; כ-80% מהקונים הנכנסים לחנויות הרשת הן נשים בגיל 25-40 - לקוחות פוטנציאליים לבגדי ילדים.

 

חדש על המדף:

חדשים בשוק: להורים הטריים וגם לאלו שמצפים / רחל קדרס

משטחי החתלה חד פעמיים, טרמפולינה מגנטית המחקה את תנועת הנדנוד שלכם, ג'ל לעיסוי חניכי התינוק, כרית מיוחדת להנקה כפולה ותיק שיגרום לכם להרגיש כמו אבא-ג'יימס בונד. אילו מוצרים חדשים לתינוקות מציעות החברות השונות?
לכתבה המלאה

בענף מעריכים כי כ-70% מההורים רוכשים לילדיהם בגדים במבצעי סוף-עונה, ורוב המכירות הן בחנויות וברשתות פרטיות, ולא ברשתות השיווק הגדולות. לדברי רן שכטר, מנכל חברת EPK (מותג הילדים מוונצואלה), "ענף ההלבשה לילדים צמא לחידושים מרעננים, מעבר למותגי ההלבשה הישראלים הקיימים. אנו עדים לכך שחברות אופנה של 'גדולים', כחלק מהתפתחותן העסקית, החלו לייצר גם עבור 'הקטנים'".

 

נחיתה רחבה בארצנו הקטנה

במהלך השנה האחרונה נחתו בארץ מספר רשתות של בגדי ילדים בינלאומיות המתעדות להתפרש למספר סניפים ברחבי הארץ: H&M השוודית, GAP האמריקנית, EPK הוונצואלית המצטרפים לחנויות של בגדי מעצבים כמו Tommy Hilfiger ודולצ'ה וגבאנה. רשתות אלו נותנות מענה לא רק לבגדי הבייסיק אלא גם לבגדים מעוצבים יותר מהרגיל, בשילוב חומרים כגון פייטים, אבני קריסטל ועור.

 

הכל בסירה אחת: נוחות, איכות ועיצוב

בחנויות של המעצבים הבינלאומיים ניתן למצוא בגדי ילדים מדהימים, אך במחירים גבוהים מהממוצע ולעיתים אף יקרים יותר מבגדי ההורים עצמם. האם יש צידוק לכך? מבחינת כמות הבד, שאר חומרי הגלם וזמן העבודה, אין ספק שהמחיר היה אמור להיות נמוך יותר. אז בכל זאת - מדוע לשלם על בגד של ילד כמו של מבוגר?

 

הדברים החשובים באמת

ילדים כצרכנים: "הכי חשוב לי מותגים" / מירב קריסטל

ילדי כיתה ה' בבית ספר במרכז ת"א יודעים כמה עולה אייפון ואיזו חברה ההורים שלהם הכי שונאים. יש להם טלפון סלולרי והם לא מהססים להשתמש בו וגם להוריד טפטים ורינגטונים בלי לדעת בדיוק כמה זה עולה להם. רובם לא חוסכים כסף ודי משתעממים מפרסומות. קווים לדמותו של הילד הצרכן
לכתבה המלאה

אורלי בוגץ', מבעלי חברת הביגוד לילדים אורליקה, טוענת כי "המחיר אינו משקף רק את כמות הבד, אלא את איכותו ועיצובו". מבחינתה, הלבשת הילדים מתבטאת בנוחות מקסימלית ואיכותית, כך שלילדך יהיה הכי נוח ואם אפשר גם יילבש בגדים מיוחדים יותר מאלו הבסיסיים.

 

לצד הדרישה הגוברת לבגדי ילדים מעוצבים, לאחרונה התפתחה בשוק האופנה המקומי גם דרישה מצד ההורים לבגדים שעשויים מ-100% כותנה אורגנית, דרישה, שהולכת בד בד עם הטרנד הירוק והבריאותי של השנים האחרונות.

 

קרן אופיר מחברת הביגוד האורגני לתינוקות Kid'O, מתוודה כי צורם לה לראות ילדים קטנים שמולבשים בבגדי מבוגרים ותוהה מדוע אנו מתעקשים למנוע מתינוקות למצות עד תום את תקופת ילדותם. כנראה שזו הסיבה שאופיר מתעקשת בעיצוביה להשתמש בצבעים בסיסיים וצבעונייים, שלא שלטו עד עתה בשוק הביגוד האורגני.

 

ומה בקשר למחיר? ביגוד מכותנה אורגנית הוא אכן יקר יותר, אך גם איכותי יותר, ויש הטוענים כי הוא גם מחזיק מעמד הרבה יותר זמן מכל מוצר מהבדים ה"מסורתיים". עם זאת, בל לנו לשכוח כי הדור של היום גדל במהירות האור, כך שהבגדים תקפים לזמן קצר יחסית ובעוד מספר חודשים כבר לא יהיו תואמים למידות הגוף, אך אולי יתאימו לילד הבא שיגיע עם החסידה.

 

 

להתלבש בחנויות עודפים

מי שאינו יכול לוותר על בגדים מעוצבים לילדיו וחשוב לו כי הם יראו ממותגים ומעוצבים (לפחות כמוהו), אך טוען כי המשבר הכלכלי אינו חלף לו מן העולם, יוכל למצוא את המענה בחנות העודפים של חנהל'ה, שמחברת בין כ-40 מעצבות, ומשמשת פלטפורמה למכירת פריטים מקולקציות קודמות בהנחות משמעותיות, במחירים המגיעים אף ל-70% הנחה מהמחיר המקורי. המטרה היא לתת חשיפה לייצור המקומי ולאפשר לקהל לקוחות גדול יותר לרכוש פריטים מעוצבים ומיוחדים.

 

חנויות עודפים נוספות ניתן גם למצוא ברשתות הבאות: מיש מיש, אמפוריום ילדים, הוניגמן קידס, ילדותי, פוקס ילדים ותינוקות, גולף קידס, הוניגמן קידס, קדס ו-S-WEAR.