Oprezno sa šarenom odećom

rts.rs
Oprezno sa šarenom odećom


Чак и бројна „свита“ стилиста задужена да се славне лепотице појаве на местима где ће сигурно бити сликане у моделима најновијих трендова, повремено погреши. Нарочито су проблематичне сложеније комбинације или разнобојни, цветни дезени
Пролеће је и званично почело, па временске прилике све чешће дозвољавају девојкама да покажу своју умешност у комбиновању одеће. Модни стручњаци предлажу крајњи опрез када је у питању уклапање дезена који су популарни ове сезоне.

Oprezno sa šarenom odećom

Будући да су многи креатори за пролеће и лето најавили повратак моде осамдесетих, постоји, слажу се познаваоци моде, оправдана бојазан да ће припаднице лепшег пола правити комбинације које неће баш бити пријатне за око.  

Oprezno sa šarenom odećom
Oprezno sa šarenom odećom

Прво правило при осмишљавању одевне комбинације у којој се налазе цветни дезени је да је мање више.

Највише две шаре су дозвољене, у супротном, особама у непосредној околини може се завртети у глави. Најбоље би било да око шарене хаљине, сукње или блузе „допуните" нежним нијансама које су део дезена.

На пример, уколико су бела, беж или нежно розе део шаре, такве могу бити и ципеле, торба и танка јакна.   

Такође, црни детаљи на хаљини светлих тонова одлично ће се слагати са тамним накитом, рукавицама и украсима за косу.  

Неки дизајнери охрабрују девојке да се одлуче за каиш, ципеле или неки други детаљ, који ће бити потпуни контраст остатку гардеробе, али то је дозвољено само у случајевима прилично „хомогеног" изгледа, то јест када одевна комбинација, упркос шарама, делује једнобојно.  

Oprezno sa šarenom odećom

Source


Article viewed 6754 timesAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article