Vodeći modni brend u Srbiji – „Zara”

Press
Vodeći modni brend u Srbiji – „Zara”


Statistika pokazuje da je i pored velike konkurencije, „Zara” i posle četiri godine vodeći modni brend u Srbiji. Od otvaranja prve prodavnice, u četiri „Zare” u Srbiji zabeleženo je više od 40.000.000 poseta, usluženo 3.500.000 kupaca, a prodato je 6.000.000 modnih artikala.„Zara” je deo španskog „Inditeksa”, jednog od vodećih svetskih modnih distributera. Prva prodavnica „Zara” otvorena je 1975. godine u centru La Korunje u Španiji, a danas je prisutna u 72 zemlje sveta i ima mrežu od 1.600 prodavnica na atraktivnim lokacijama većih gradova.

„Zaru” je u Srbiju dovela kompanija „Delta sport grupa”, franšizni partner „Zare” i ostalih brendova „Inditeks grupe”. „Delta sport grupa” otvorila je za četiri godine četiri „Zara” prodavnice u Srbiji (jednu u Novom Sadu i tri u Beogradu) i u „Delta sitiju” u Podgorici.

- Za četiri godine na oba tržišta otvorili smo prodavnice svih „Inditeks” brendova – „Zara”, „Masimo Duti”, „Ojšo”, „Berška”, „Stradivarijus” i „Pul end ber”. U narednom periodu planiramo da otvorimo još najmanje deset prodavnica, tako da će i građani u unutrašnjosti Srbije biti u mogućnosti da kupuju proizvode ovog popularnog lanca, kaže Sanja Džaković, direktorka modne divizije „Delta sport grupe”.


Source