Odeća za udobije vežbanje

nadlanu.com
Odeća za udobije vežbanje


Adidas je za nastupajuće proleće i leto pripadnicama lepšeg pola koje vode računa o fit izgledu svog tela obezbedio je odeću za treninge iz svoje CLIMA365 linije – koja je satkana od specijalne tehnologije koja se fokusira na regulaciju temperature tela kod žena tokom treninga i sporta.
‘BodyMapping’ je najnoviji koncept koji definiše specifičnosti zagrevanja ženskog tela pri treningu, kao i tačke znojenja, tako da shodno tim tačkama i postavlja različite materijale, pružajući tako optimiziranu funkcionalnost koja obezbeđuje maksimum komfora tokom treninga i sporta. 

Bez obzira o kakvom se treningu radi, da li je to aerobik, trčanje ili bilo koja druga vrsta treninga, jedan od najznačajnijih faktora koji utiče na rezulatate treninga jeste regulacija temperature tela. U saradnji sa Univerzitetom Luhborou, Adidasov ‘Innovation team’ je sproveo termografsko merenje zagrevanja tela i lučenja znoja posle treninga. Upravo ovo istraživanje, i sami rezultati istog su Adidas opredelili da e fokusira na ženski i muški BodyMapping, i tako postane jedini sportski brend u svetu koji pravi polnu razliku u mapiranju na telima, ovih ključnih tačaka. 

"Muškarci i žene se znoje potpuno drugačije, tela se zagrevaju drugačije, pa se i hlade potpuno drugačije. Upravo zato ‘Bodymapping’ pruža unapređen uvid u različitosti tela i promena,"’ rekao je, između ostalog, Bob Manahan, Senior Designer Adidasovog Innovation tima. 

Za razliku od muškog tela, žensko telo se najviše znoji u predelu sredine leđa, listova, a najčešće u predelu ispod grudi i donjeg dela leđa. Upravo ovi podaci mapiranja tačaka na telu i jesu pružili detaljne informacije o različitostima funkcionalnosti neophodnih za svaku tačku posebno kako bi se omogućila isparavanja i provodljivost. Na osnovu ovakvih podataka biraju se materijali koji će doprineti funkcionalnost svakog posebnog dela tela pri treningu.

CLIMA365 kolekcija sadrži BodyMapping tehnologiju i prvenstveno je fokusirana na tačke znojenja na ženskom telu. Postavljajući pletene materijale u predeo grudi i deo donjih leđa obezbeđen je maksimum komfora što će žensko telo održavati suvim bez žrtvovanja potencijalnog gubitka toplote. 

Najbolja kombinacija iz ove kolekcije je sastavljena od plave majice Clima Gym Image Tee  i bele uzane jaknice Clima Track Top,  koje u sebi sadrže tehnologiju BodyMapping, a sa posebnom mrežom u pletenom predelu leđa. 

Crne Clima uzane zvonaste pantalone imaju mrežicu u donjem delu leđa koja taj deo tela štiti od akumuliranja znoja. 

Ono što najbolju kombinaciju iz ove kolekcije čini kompletnom jeste super lagana i fleksibilna trenerka Clima 75 Trainer,  koja obezbeđuje ventilaciju tela i eliminaciju neprijatnih mirisa. 

Cene ovih proizvoda se kreću od 35 € za majicu do 70 € za trenerku.


Source