„Életfa - Made In Now” Művészeti Fesztivál - VAM Design Center, 2010. március 17-19.

Imreh Orsoly VAM Design Center
„Életfa - Made In Now” Művészeti Fesztivál - VAM Design Center, 2010. március 17-19. - fesztivál - fotó - Krasznai Zoltán - Kati Stern - divat - kiállítás - rendezvény


A Fesztivál célja, hogy a művészet több ágát összekapcsolja és bemutassa egyedi és rendhagyó módon, exkluzív környezetben.Az „Életfa - Made In Now” olyan művészi csoportosulást összefogó név, amely kifejezi azt, hogy az egyes művészek nem csak a jelen, 21. század modern alkotói, de szó szerint a jelenben, az adott pillanatra reagálva alkotnak. A fesztivál a VAM Divatdesign Klaszter projektmenedzsmentjével szoros együttműködésben jön létre.

A háromnapos fesztivál központi eseménye a Contre-Jour című egyedi koncepciójú, különleges látványvilágokat megjelenítő, zseniális divatfotó-kiállítás. A fotográfus, Krasznai Zoltán hat prominens divattervező kollekcióját fotózta meg az Operaház hat balettművésznőjét kérve fel modellként. A fotósorozatok mindegyike különböző technikával készült bravúr.

Kivételes attrakció, hogy az egyik fotósorozat a rendkívül sikeres Kati Stern - Venexiana magyar származású new yorki divatkreátor legfrissebb kollekciójának darabjait mutatja be Keveházi Krisztinán, az Operaház balettművészén. Kati, aki többek között a Szex és New York szereplőinek öltözékét tervezte, különösen sokra értékeli Krasznai Zoltán munkáit, így meghívására egyenesen a new yorki fashion weekről érkezik hozzánk.

Az eseménysorozat főtámogatója az Életfa Országos Egészségőrző Program. Köszönetképpen a megnyitó estet az Operaház két szólótáncosa, Bajári Levente és Pazári Krisztina „Életfa” c. táncprodukciója nyitja meg.

Ezután Németh Anikó, a Manier Haute Couture Salon lehengerlően eredeti és eredményes öltözéktervezője mutatja be „Fénytörés” c. 2010 tavaszi-nyári kollekcióját. Kreációi elemeinek nélkülözhetetlen építőköve a fény. Általa válik teljessé a színek tobzódása, a sziluettek dinamizmusa, a transzparencia életet lehel az anyagokba és finom sejtéssel engedi láttatni az alakot, a rétegek önálló életre kelnek, majd összegződve új minőséget alkotnak.

A bemutatót követően Krasznai Zoltán kiállítását Alexander Brody, világhírű reklámszakember, műgyűjtő, Bródy Sándor írónk unokája nyitja meg.

A március 17-i est záró produkciója Király Tamás divatpápa „A hölgy egy kissé bogaras” c. fashion show-ja zárja. A lenyűgöző kollekciót a művész a maga utánozhatatlan stílusában egy szál körömollóval készíti. A kreációkat Krasznai Zoltán fotózta a kiállításra, a fotózás anyagából készült „Egy Chanel-kiskosztüm rémálma” munkacímű world premier animációs filmet a show után vetítik le.

Az első nap méltó introitusa az elkövetkező két nap programjainak, ahol az iparművészek és képzőművészek alkotói tevékenységét a „pillanat” határozza meg és köti össze. „Most készült” - mondjuk mi, és tesszük cégérünkre, hiszen mi írná le a legjobban azt, hogy mi a pillanatban és annak az erejében hiszünk.

A második napon, március 18-án Urbán György festőművész “In the Upper Room” c. és egyéb új műveinek kiállítása nyílik meg Lukács Sándor színművész valamint Berkes Balázs jazzbőgős és zenésztársai  közreműködésével.

A közel öt évtizedes alkotói pálya munkáiból összeállított anyag tiszteletet parancsoló, mégis emberközeli. A festőművész munkásságával megteremtett egy olyan életművet, amelyek értékei vitathatatlanok. Számos egyéb elismerés után 2004-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

Urbán György performance-ban Szabó Erika színművésznő testét festi meg a színpadon.

A testfestő előadás után ÖKO-divatshow következik Reök Cecília és Varga Tímea divattervező iparművészek alkotásaival. A színpadon ecsetjével aktívan közreműködik a kiállítás festőművésze s jelen lesz Neszádeli Gyula origami-művész is.

Az Életfa Made In Now Művészeti Fesztivál záró napján, március 19-én Nyári Károly zongoraművész Sinatra-estjét láthatja a közönség. A virtuóz zongorajátékáról és jellegzetes énekhangjáról híres előadóművész a műfaji határokon átlépve klasszikus, jazz, és pop zenei stílusokból merít. Nyári Károly zongoraművész Sinatra estje rendhagyó divat show-val fűszerezve (20:00 órától). A virtuóz zongorajátékáról és jellegzetes énekhangjáról híres előadóművész a műfaji határokon átlépve klasszikus, jazz és pop zenei stílusokból merít. A kifinomult improvizatív művész kreatív játékmódja, valamint karizmatikus egyénisége mindenkor betölti a koncerttermeket.

Az eseménysorozatra jegyek a helyszínen és a Ticketpro hálózatában kaphatóak.

www.vamdesign.hu, www.ticketpro.hu

 

„Életfa - Made In Now” Művészeti Fesztivál - VAM Design Center, 2010. március 17-19. - fesztivál - fotó - Krasznai Zoltán - Kati Stern - divat - kiállítás - rendezvény

Add your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article