Šta treba da proverite prilikom kupovine garderobe

Zena.blic
Šta treba da proverite prilikom kupovine garderobe


Odabrali ste komad odeće koji vam lepo stoji i čijom ste cenom zadovoljni. Evo još nekoliko sitnica na koje treba da obratite pažnju pre nego što majicu, haljinu ili pantalone spakujete u kesu i zadovoljno se uputite svome domu. 

 

Šta treba da proverite prilikom kupovine garderobe 1. Prvo pregledajte šavove. Često se dogodi da neki nije dobro zašiven. Neretko promakne i poneka rupica u tkanini. Pogledajte i da li je porub dobar i svuda jednake širine… Bolje sve to da proverite na licu mesta, nego da se vraćate i menjate kupljeno.

 

2. Dugmad je sledeća na vašoj listi. Vidite jesu li dobro pričvršćena. Isprobajte ih, zakopčajte, otkopčajte i, ako vidite da su labavo prišivena, bolje potražite drugi komad odeće kako odmah po dolasku kući ne bi morali da se latite igle i konca. Proverite da li odeća ima rezervno dugme, jer naći istu dugmad nije uvek lako.

 

3. Ako haljina ili pantalone koje kupujete imaju rajsferšlus, isprobajte i njega kako biste videli da li dobro funkcioniše ili negde zapinje i hvata tkaninu okolo. Razmislite da li rajsferšlus možete da promenite sami, ako se pokvari, ili ćete morati da potražite pomoć dobrog krojača.

 

4. Odeća s naborima i faltama ponekad nije baš najlakša za peglanje. Pre nego što se definitivno odlučite, razmislite da li ćete posle pranja uspeti da ih opeglate kako valja ili ćete morati da ih nosite na hemijsko čišćenje.

 

5. Obratite pažnju na uputstvo za održavanje, naročito ako kupujete odeću s aplikacijama, kako biste znali kakvo održavanje vam sledi i da li vam to odgovara.


Source