Pravila za oblačenje u različitim prilikama

Zena.blic
Pravila za oblačenje u različitim prilikama


Da biste se oslobodili pritiska, ali i da biste bez dileme pogodili šta da obučete za određenu prigodu, stilisti i modni urednici magazina Elle, Harper Bazara i Opra Magazina pomažu vam da napravite pravi izbor. Evo njihovih saveta, ukoliko ste krenuli na neku svečanost, razgovor za posao ili sastanak sa dečkom.

SVEČANA VEČERA
Ne možete pogrešiti ako odaberete malu crnu haljinu klasičnog kroja. Ona je vanvremenska kategorija, uvek aktuelna i dovoljno sofisticirana. Bilo da je večera predviđena u porodičnom domu ili u restoranu sa poslovnim partnerima, uz nju izaberite i zanimljive crvene cipele i očaraćete sve prisutne. Za ovu priliku stilisti poručuju da je dozvoljeno i da kombinujete zanimljive farmerke i romanitični džemper sa čizmama sa visokim potpeticama.


ROŠTILJ
Izgledajte ležerno, kao da ste garderobu samo nabacali na sebe. Iako ovo izgleda kao lak zadatak, nemojte nije baš sve tako jednostavno. Za prijatno letnje popodne najbolje je da odaberete dugačku, lepršavu haljinu i baletanke, lanene pantalone i pamučnu majcu koja nije preuska.

RAZGOVOR ZA POSAO

Najbolji je klasičan izbor. Jednostavni krojevi, garderoba bez suvišnih detalja i napadnih boja. Prednost je ako obučete odelo zato što je poenta da se vaš potencijalni šef skoncentriše na razgovor i na vaše radne kvalitete, a ne da razmišlja o bilo čemu drugom. Kada dobijete posao, možete sebi da dozvolite malo smelije kombinacije.

PRVI SASTANAK
Iako bi svako na prvu loptu pomislio da je pravilo da se na prvom sastanku „blista“ stručnjaci savetuju suprotno. Ako devojka izgleda „vanvremenski“ sređena, kompletno našminkana i izmanikirana to može imati suprotan efekat. Pokazalo se da momci više vole kada devojka izgleda prijatno i uredno, bez preterane opterećenosti sopstvenim izgledom.

VENČANJE
Iako mnogi i dalje nose crna odela i haljine na venčanjima,  izledaćete  jednako otmeno ako odaberete nešto svetliju, sivu notu toalete. Izbegavajte uske modele, neka haljina prati liniju tela i nežno pada, a poželjno je da bude nešto malo ispod kolena. Ako vam domaćin ipak naglasi  da odaberete dugu haljinu, budite praktične. Izaberitu neki model koji ćete kasnije moći da skratite i nosite u nekoj drugoj prilici.Source