חתונה היא הפקה יקרה מאוד. נותני השירות דורשים מחיר גבוה יותר רק משום שמדובר בחתן וכלה, ולא בחתן בר מצווה. עם זאת, נראה כי לאחרונה יותר ויותר זוגות בוחרים למתן את ההוצאות ולחפש חלופות זולות יותר, גם אם מדובר בלבוש ייחודי וטקסי שאותו ילבשו פעם אחת בחייהם (במקרה הטוב).

לא מעט כלות מעדיפות כיום לפזז באחד הימים המאושרים בחייהן בשמלות קלאסיות, ולא בשמלות הקצפת שעליהן חלמו בילדות. אין ספק כי גם ההיבט הכלכלי משחק פה תפקיד, וכלות רבות מחפשות שמלת כלה במחירים שפויים יותר מתוך הבנה שבשורה התחתונה, מדובר בשמלה שתשמש אותן רק במשך כמה שעות. סיבה נוספת למגמה זו היא גיל הנישואים שעלה - בנות 30 פלוס מרגישות לעיתים שלא בנוח בשמלה מצועצעת מדי. גם הנוחות היא שיקול חשוב בוויתור על השמלות המפוארות.

כדי למצוא שמלות כלה במחירים נוחים אפשר, כמובן, לפנות לתופרות, אך יש כלות שמעדיפות לראות את התוצאה המוגמרת מראש. יש אפשרות לרכוש שמלת כלה באתרי מכירה וקנייה בינלאומיים דוגמת eBay, אך קשה לדעת אם שמלה שנרכשת בדרך זו תהלום את מידותיה של הכלה המיועדת.

מהעונה שעברה

המעוניינות בשמלות כלה של מעצבים ידועים יכולות לחסוך כסף רב אם יקנו שמלות מעונות קודמות, ולכן כדאי לערוך בדיקה בחנויות המעצבים לפני שמתחייבים לרכישה. בדרך כלל כלות בוחרות לשכור שמלה, ולאחר תקופה מסוימת חלק מהמעצבים עורכים מכירה מיוחדת של שמלות משומשות. מדובר בשמלות שנתפרו לפי מידותיה של הכלה ששכרה ראשונה את השמלה, ולכן מי שמידותיה קרובות לשמלה זו יכולה לרכוש אותה בהנחה משמעותית ולבצע התאמות אצל תופרת. כך אפשר לחסוך עשרות אחוזים לעומת מחיר שמלה בעיצוב אישי. לא מעט מעצבים בוחרים לעצב את שמלות הכלה בקו נקי ופשוט, המתאים לאירוע בצהריים, במחירים נמוכים יותר.

היות שהחתנים מסתפקים לרוב בחליפה או בחולצה מכופתרת ובמכנסיים מחויטים בקווים נקיים, יש להם אפשרויות רבות למצוא לבוש הולם לערב המאושר. נוסף על מעצבי האופנה, הרשתות מציעות גם הן אפשרויות נאות במחירים אטרקטיביים וגם במחירי סוף עונה ומבצעים.

לדברי המעצבת גלית לוי, "שכירת שמלת כלה בעיצוב אישי של מעצבים ידועי שם יכולה להגיע ל־25 אלף שקלים אם מבקשים בד מיוחד או עיטור של אבני סברובסקי, למשל".

תקציב מוגבל

המחיר הממוצע לשכירת שמלת כלה בעיצוב אישי נע בין 15 ל־20 אלף שקלים לערב. לוי מספרת כי "רוב הכלות חושקות בשמלה בעיצוב אישי, אך יש לא מעט שמגיעות לסטודיו עם תקציב מוגבל. במקרה כזה אני מציעה להן אפשרויות חלופיות".

לדבריה, "אם כלה רוצה לשכור שמלת מעצבים ומעוניינת לחסוך בעלות היא יכולה לשכור דגם מוכן מהתצוגה בהנחה ניכרת שיכולה להגיע ל־50%. מחיר שמלות מתצוגה נע בין 8,000 ל־10,000 שקלים. בנוסף, אפשר למצוא עודפי שמלות מעונות קודמות. אלו מוצעות למכירה ללא תיקונים וללא מדידות של תופרות המעצבים, ומחירן יכול להגיע ל־5,000 שקלים. במקרה כזה יכולות הכלות לקנות את השמלות ולבצע תיקונים אצל תופרת לפי מידות גופן".

לוי מספרת כי לא מעט כלות נכנסות לחנות שמלות הערב שלה ובוחרות שמלות בגוני שמפניה או קונות שמלות מהתצוגה ב־5,000 שקלים ומוסיפות הינומה, וכך הן חוסכות אלפי שקלים. כלות שמתחתנות ביום שישי בצהריים יכולות לבחור שמלת ערב או שמלת וינטג' במחיר אטרקטיבי.

מעצב בגדי הגברים גרשון ברם פתח חנות אאוטלט המציעה חליפות ופריטים אלגנטיים מעונות קודמות בהנחות ניכרות. לדבריו, "חתנים רבים מחפשים היום את הדרך הטובה ביותר להתלבש לחתונתם עם חליפה אלגנטית ומכובדת, אך הם מבינים שזה לערב אחד ולכן מחפשים אלטרנטיבות זולות יותר. החלטתי לפתוח את חנות האאוטלט בתל אביב בהתאם לרוח הזמן, על מנת לענות על שני הצרכים העיקרים הללו. לחנות זו מגיעים חתנים מכל שכבות האוכלוסייה, ולאו דווקא בגלל מצוקת מזומנים. ההשקעה בחליפה לערב אחד מביאה אותם לחפש מציאות נכונות וזולות".