מגזין: מזל תאומים

מגזין האופנה והתרבות טווין, שהושק בחודש נובמבר , מתיימר לשנות את כללי המשחק. הנפשות הפועלות שאחראיות ליוזמה הזו הן רבקה סמית, הקריאייטיב דיירקטור לשעבר של המגזין לולה, ואיימי פארל, שמועסקת בווג הבריטי.

“רציתי לקלף את שכבות הגלוס מהמגזינים האחרים ולחזור לבסיס”, אמרה סמית. “אנחנו מציעות ספר טוב עם שערים מיוחדים. כל עותק של המגזין ממוספר, כדי ליצור אצל הקוראים תחושה של מגע אישי”.

הגיליון הראשון כולל בין השאר צילומים של הבלוגרית גאראנס דורה, שגם מצלמת עבור הווג הצרפתי. כמו כן מתפרסמים בספר ראיון זוגי עם האמן פיטר בלייק ובתו, צילומי רחוב של חבורת צעירים בברלין ובלונדון וטקסטים של עיתונאית האופנה פרנצ’סקה גבין, שמועסקת כעורכת אמנות במגזין דייזד אנד קונפיוזד וגם באל הבריטי.

גבין אמרה בראיון עיתונאי כי “טווין הוא איזון בין נגיש למעורר השראה. מאחורי העבודות יש משהו שחשבו עליו לעומק. אני חושבת שלמגזינים יש הזדמנות להפוך למקום שמציגים בו אמנות, כמו בגלריה. אני מפרסמת פרויקטים שנאצרו במיוחד עבור המגזין. זו דרך מרעננת להסתכל על אמנות. ספרים ומגזינים הם דרך מדהימה לעניין מישהו באמנות, ללא חוסר הנוחות הכרוכה בצעידה בתוך גלריה פרטית".

לאתר המגזין טווין
twinmagazine צילום: מתוך המגזין
תערוכה: אין אין אין חגיגה

עשר שנים הן כמעט נצח כשמדובר בעולם האופנה התזזיתי. בשעה שהמשבר הכלכלי גרם ללא מעט בתי אופנה לסגור את שעריהם, חוגגים ברנרד ווילהלם ושותפתו העסקית יוטה קראוס עשור ללייבל שלהם, שנקרא ברנרד ווילהלם.

הצמד הבלתי שגרתי, שהנפיק יותר מ־30 קולקציות לנשים ולגברים בעשור האחרון, חוגג את הצלחתו בתערוכה שמוצגת במוזיאון גרונינגר ההולנדי עד ל־11 באפריל 2010. ווילהלם וקראוס יוצרים בגדים לא שגרתיים ומשלבים בהם הומור ואלמנטים גרוטסקיים. הזוג בעל הטעם האקלקטי לא מהסס לשלב בעבודותיו אופנת רחוב אוונגרדית ותפירה עילית, והתוצאה היא שפה ויזואלית יוצאת דופן שכוללת מוטיבים מתחומי הילדות, הפנטזיה, הפופ וההוט קוטור.

ווילהלם,

שזכה בשנים האחרונות למגוון הישגים יצירתיים, כיהן בשנים 2002־2004 כמעצב הראשי של בית האופנה האיטלקי קפוצ’י. בשנת 2003 הוא הציג תערוכה חשובה בארץ מולדתו גרמניה וכעבור שנה הוציא לאור ספר הכולל מבחר מעבודותיו.

בזכות הזמרת ביורק הקריירה של ווילהלם נסקה לגבהים חדשים. המעצב אחראי לפסל הברווז שמופיע על עטיפת האלבום “וולטה”, שביורק הוציאה לאור בשנת 2007. ווילהלם היה גם מעורב בעיצוב התלבושות של הזמרת ושל להקת הנשפניות שהופיעה איתה בסיבוב ההופעות שליווה את האלבום.

מלבד התערוכה, המעצב עטור הפרסים ושותפתו ליצירה ולעסקים משיקים ספר שבו מופיעים יותר מ־500 צילומים שטרם פורסמו.



מהקולקציה של ברנרד ווילהלם ויוטה קראוס צילום: shoji Fuji
שת"פ: בגדים לדמותו

הצייר ז'אן מישל בסקיאט, שהיה גם אמן גרפיטי ומוזיקאי, הצטרף בשנת 1988 ל”מועדון 27”, שכלל לא מעט יוצרים שנקטפו בדמי ימיהם. בסקיאט הלך לעולמו  בגיל 27 לאחר שסבל מהרעלת סמים שנגרמה מערבוב של קוקאין והרואין.

בסקיאט הפך לאגדה עוד בחייו הקצרים. בשנת 1978 פירסם ה”וילג’ וויס” כתבה אודות הגרפיטי שריסס בסקיאט על קירות ניו יורק. בשלהי שנות השבעים פגש בסקיאט את הצלם ניקולאס טיילור והקים איתו ועם חברים נוספים את להקת גריי, שהופיעה במיטב המועדונים בתפוח הגדול. אמן הפופ אנדי וורהול טען שגריי היא הלהקה הטובה ביקום והפך לידידו של בסקיאט. באותן שנים ניהל הצייר מערכת יחסים עם זמרת מועדונים אלמונית למחצה שלימים תתפרסם כמדונה.

ניקולאס טיילור, שותפו של בסקיאט ליצירה, משיק בימים אלה קולקציה ששואבת השראה מהצייר המנוח. הקולקציה מבוססת על צילומים מיומנו של טיילור, שבהם נראה בסקיאט מעשן ומנגן. הצילומים הודפסו על בגדים של ליוויס, לקוסט וראלף לורן.

בראיון שנערך לכבוד השקת הקולקציה החדשה דיבר טיילור על חברו המנוח: “הבעיה בלהיות אמן שהוא ‘בד בוי’ בניו יורק היא שאתה חייב לחיות את הרפיוטיישן שלך. להרואין יש מיתוס שמעודד את השימוש בו”.

הקולקציה מוצגת באופן בלעדי בחנות הקונספט “דובר סטריט מרקט” שבלונדון.


מתוך הקולקציה של ניקולאס טיילור
אקססורי: תיק שקנאי

אולימפיה לה-טאן נולדה לאב אספן ספרים ובמקרה שלה התפוח לא נפל רחוק מהכריכה. לה-טאן, שכותבת בפרפל פאשן ומתקלטת במועדון הנחשק לה ברון, השיקה באחרונה ליין של תיקי קלאץ’ שמעוטרים בעטיפות של ספרים מוכרים.

הפרויקט של לה־טאן, שזכה לשם You can’t judge a book by it’s cover, כולל עטיפות של ספרים קלאסיים, כמו: מובי דיק, התפסן בשדה השיפון, לוליטה, 1984, למי צלצלו הפעמונים וגם של מגוון ספרי מתח צרפתיים שזכו להפוך לתיק.

לה־טאן סיפרה בראיון על הפרויקט הבלתי שגרתי שלה: “בהתחלה בחרתי את הספרים האהובים עליי ובזמן שערכתי תחקיר על העטיפות המקוריות, גיליתי עוד עטיפות מדהימות שהייתי חייבת להכניס לקולקציה. כל העטיפות הן מהדורה ראשונה של הספרים שמופיעים בקולקציה. ניסיתי ליצור בסריגה רפרודוקציות כמה שיותר קרובות למקור. בגלל שכולם גולשים באינטרנט יש כל כך הרבה ספרים שנשכחו, אז הפכתי אותם לתיקים”.

את התיקים היוקרתיים והנדירים – מכל ספר יוצרה מהדורה מוגבלת שכוללת 16 פריטים בלבד – ניתן למצוא ב"קולט" בפריז וב"בראונס" בלונדון.


עטיפת התפסן בשדה השיפון