סדרת הטיפוח "ריואייואל 55 פלוס" (קרליין) פונה אל נשים בגילאים אלה, ולדעתן של שתי הנסייניות (60 פלוס) שהשתמשו במוצרים, יש משהו מרענן בפנייה הישירה, הבלתי-מתחנחנת, הנוקבת בגיל במדויק, אם כי אחת מהן ציינה שהיתה שמחה יותר אילו היצרנית הישראלית היתה מוצאת לה שם עברי.

אחרי גיל 55 העור הולך ומתרופף, מאבד את גמישותו, נעשה שברירי ולעתים אף רגיש, מכיוון שתהליך ההזדקנות הכולל בגוף פוקד גם את סיבי הקולגן והאלסטין, ה"רשת" עליה כביכול מונח העור. לדברי היצרנית, התכשירים מתבססים על החדרה יעילה יותר של אותם חומרים שעשויים לשפר את מצבו של העור. בין המרכיבים תרכובת סידן, אבץ מגנזיום, פיטו-אסטרוגן, חומצה היאלורונית קולגן. תרכובת נוספת, של חומצות שומן אומגה 3 ו-6 אמורה להגן על התאים מפני השמש, ולפי הנמסר זהו פיתוח ישראלי (עם זאת לא צוין שהוצא איזשהו פטנט על פיתוח זה).

שתי הנסייניות סיווגו את הסדרה כ"בלי חוכמות", "תכשירים שמלחלחים ביום ומזינים בלילה, וגם מרעננים את המראה". בהיצע קרם יום המכיל מסנן קרינה בעל מקדם הגנה 15, קרם לילה מזין שאמור לפעול להפגת הקמטים וריפיון העור, כל אחד מהם עולה 200 שקל ל-50 מ"ל. יש גם סרום שמחירו 200 שקל ל-30 מ"ל, וכן קרם עיניים ממצק, 190 שקל ל-30 מ"ל - תכולה כפולה מזו המקובלת בקרמים לעיניים.

אדום לכל גיל

כל האופנות הולכות וחוזרות, אבל האדום לעולם עומד. שפתיים אדומות מחמיאות כתמיד; האיפור שמסביב יכול להיות סמלי, מאופק או מודגש. המאפרת ואל גארלנד, היועצת של איב סן לורן מסבירה בירחון האמריקאי "באזאר" כי שפתיים אדומות "מתקבלות בצורה מוצלחת ביותר כשהעיניים אינן מאופרות ("עירומות" בלשונה) והגבות מודגשות היטב.

גארלנד מסבירה שאצל בנות עשרים פלוס "הכל הולך", ועמיתתה, קייט לי מחברת שאנל, אומרת ש"שפתונים וגלוסים שקופים או נוצצים נראים נהדר כשאיפור העיניים מודגש יותר". לעומת זאת היא מזהירה כי בשנות השלושים שלה אשה צריכה לבחור את הצבעים בזהירות, ולהיזהר מגוונים שאינם מחמיאים. לנשים בשנות הארבעים היא מציעה למשוח אדומים מבריקים יותר במרקמים שקופים "משום שהם מאירים את הפנים ונראים רעננים אך לא גורמים לך להיראות כבת עשרה". גארלנד ממליצה למשוח גלוס מעל לשפתון. בשנות החמישים, כך סבורות המומחיות, מוטב להימנע משפתיים נוצצות ולהעדיף מרקמים קרמיים וגימור מאט. ואילו בשנות השישים אדום-ורוד מחמיא יותר.

בכל גיל צריך לבחור את האדום המתאים ביותר. גארלנד מסבירה שאדומים שבסיסם כחול מחמיאים יותר לעור חיוור, אבל לי גורסת "אין שום כללים בעניין הזה. צריך לנסות ולהיווכח".


נבחרי הידוענים

השבועון הצרפתי "מאדאם פיגארו" התקנא בירחון "מארי קלייר" שמפרסם מדי תחילת שנה את רשימת תכשירי הטיפוח והאיפור המצטיינים של השנה, כנראה בגלל היוקרה המקצועית שרשימה זו זכתה לה. כל מוצר מצטיין מורשה לשאת את העיטור, בדמות הלוגו של "מארי קלייר", על האריזה במשך שנה תמימה.

"מאדאם" החליט לכונן תחרות משלו, אלא שבשונה מחבר השופטים של "מארי קלייר" המורכב מעורכות ירחוני נשים באירופה ובאחרונה תוגבר ב"מקצועני" יופי משורות היצרניות והקמעונאיות, השופטים בתחרות של "מאדאם פיגארו" המתקיימת זו השנה השנייה הם כוכבים וידוענים. לא פחות מ-80 שחקניות צרפתיות (בהן מוניקה בלוצ'י, לו דואיון ומוריאל רובין) ולצידן גם 30 שחקנים גברים וידוענים התבקשו לחוות דעתם על לא פחות מ-150 מוצרים חדשים שהופיעו בין אוקטובר 2008 ואוקטובר 2009.

ואלה הנבחרים: בתחום האיפור, תכשיר האיפור לעור הוא המייקאפ "דיורסקין ניוד" (דיור), תכשיר האיפור לעיניים - המסקרית "אייז טו קיל" (ג'ורג'יו ארמאני), ולשפתיים - השפתון "רוז' ג'י" (גרלן).

בתחום הטיפוח נבחרו הסרום "ז'ניפיק" (לנקום), וקרם העיניים "רגאר ד'אנז'" (מסדרת "קנזוקי" מתוצרת קנזו).

תכשירי הגוף הנבחרים הם "טרנאראונד בודי קרים" לגוף (קליניק), התחליב המחטב "ליפט מינסיר הוט דפיניסיון" (קלרינס), ותכשיר ההגנה משמש "ברום אקספרס" מסדרת "סן ספורט" (לנקסטר).

המוצר ה"טבעי" הנבחר הוא "מא קרם נאטור" (ל'אוקסיטן"), ומוצר הפולחן הנבחר הוא תכשיר הלחות "אמולסיון אקולוז'יק" (סיסלי), בן 20 ויותר.

הבושם הנבחר לנשים - "אסנס" (נרסיסו רודריגז), ולגברים - "הוגו אלמנט" (הוגו בוס).

אור באפילה

עיניים התחומות בשחור ומודגשות בצללית שחורה או אפורה כהה, מראה שמזכיר את יפהפיות שנות ה-60, חביב מאוד על מעצבי האיפור. גירסת שאנל, הנקראת "שחור אפל", מעמידה במרכז דווקא שתי מסקריות חדשות שצבען שחור מבהיק ועמיד, האחת מסדרת "אינימיטבל" האחרת מסדרת "אקספסיונל"; שתיהן מעולות, מפרידות ומאריכות ומשוות לריסים מראה בובה, וההבדל הוא בעיקר במברשת. מחירה של כל אחת 200 שקל.

הצלליות האפלוליות, כמתבקש, מוגשות ברביעייה העונתית: שחור-סגול, שחור-חום, שחור-ירקרק ושחור עמוק. אפשר לשלבן כדי להשיג אפקט מתוחכם יותר (380 שקל). יש גם עיפרון תוחם חדש, רך, שמקיף את העיניים בקלות - 135 שקל.

שוחרות "המראה השטני" יתענגו על השפתונים המיוחדים מאוד, שלושה צבעים חדשים בסדרת "רוז' אלור", כולם מנצנצים מעט: חום כהה (מס' 137) שזיף סגלגל כהה (מס' 147) וכעין שחור (מס' 157) - 200 שקל. ציפורניים כהות, צבועות בלכה שחורה מבהיקה עם שמץ של חום (150 שקל) משלימות את המראה.


מציאה
יסמין ולבנדר במקלחת

מהי מקלחת בלא תחליב הרחצה החביב, שמעלה קצף בקלות, ואף מרכך את העור? לתחליב החדש מתוצרת כיף ריח מיוחד, תערובת של יסמין ואזוביון (לבנדר), ולדברי היצרנית מכיל מרכיבי לחות.

הבקבוק גדול, ולא כל כך נוח להרים אותו ולאחוז בו מתחת למקלחת, אבל אפשר להניחו בגומחה במקלחת או על שולי האמבט, ולהיעזר במשאבה כדי להוציא כמות מדודה ומיד לפזר על העור הרטוב. המחיר נוח במיוחד, 17 שקל לבקבוק בן ליטר אחד.


מתחת לפני השטח
מלמעלה עד למטה

בוטוקס, החומר שאיפשר להחליק את קמטי ההבעה החורשים את המצח, לא מוגבל עוד לחלק העליון של הפנים אלא גם לחלק התחתון של הפנים, הודות לפיתוחם של תכשיר בוטוקס חדש ושיטה חדשה להחלקת הפנים. ד"ר פיליפ לוי, דרמטולוג שווייצי שביקר בארץ באחרונה והדגים את כאן את שיטתו, משתמש בבוטוקס לטיפול בקמטוטים ובשקעים באזור הלחיים - הצניחה הבלתי נמנעת של הפנים בגלל הגיל - וכן לשיפור מראה הקמטוטים המשתפלים אל הסנטר, וגם כדי לשקם חיוך שחושף את החניכיים יתר על המידה. לפי ההסבר, לא רק רקמות העור מתרופפות אלא גם השרירים המותחים את הפנים כלפי מעלה - למעשה זהו תהליך שמתחיל מגיל 35 לערך - ואילו השרירים שמושכים את הפנים למטה מתחזקים על חשבונם. הזרקת בוטוקס מחלישה אותם, וכך משתחררים השרירים המותחים את העור למעלה.

כדי למלא את לחייה השקועות של המטופלת (מתנדבת שזומנה לשם כך למקום), הורה לה הד"ר לוי לחייך ולכווץ את לחייה לסירוגין, ומצא את הנקודה המדויקת, זו ש"עושה את ההבדל" ונעץ לתוכה את המזרק. בתוך כך גישש-מישש באצבעו כדי להסיט את החומר הממלא למקום הנכון. הוא המשיך ולחץ עוד כמה פעמים לוודא שהחומר אכן נמצא במקום הרצוי, והבטיח לקהל שגם יישאר שם. בשלב זה ניכר הבדל מרשים בין שני צידי הפנים האחד נראה מלא, רענן, אם גם סמוק משהו בגלל הדקירה וה"צביטות" של הרופא, והשני היה עדיין נפול. כעבור דקות אחדות השלים את הטיפול בלחי השנייה.

ד"ר לוי הסביר היטב כל שלב במהלך ההדגמה. הוא הדגיש שאינו חותר להפוך את שני חלקי הפנים לזהים, משום ש"טבעי פירושו פחות ממושלם". הוא הדריך את הרופאים במקום לגבי המינון המדויק של החומר הנדרש, ועמד על כך שלעולם אינו מזריק את מלוא הכמות שבמזרק. משך ההשפעה של הטיפול כשנה. החומר החדיש הוא "ז'ובדרם" ו"ז'ובדרם פלוס" מתוצרת אלרגן, חברת תרופות אמריקאית ידועה (שותפתה של יצרנית הקוסמטיקה אליזבת ארדן בייצורם של תכשירי "פרוואז'" המחליקים את העור) המיובא לישראל על ידי טרדיס-גת. בין הרופאים הישראלים שנכחו בסדנה של לוי היו מנתחים פלסטיים ודרמטולוגים.