Povratak korseta

Novosti.rs
Povratak korseta


U prošlosti, kada su ideali lepote bili veoma uzak struk i figura peščanog sata, korset je bio obavezan deo svake odevne kombinacije.

S obzirom na to da se ženske obline vraćaju u modu i korseti su postali mamac za dame koje žele da izgledaju besprekorno. Osim što naglašava ženstvenost i seksepil, ovaj komad odeće i vizuelno koriguje proporcije tela. Ove sezone mnoge revije na svetskim modnim događajima bile su upravo inspirisane ovim odevnim predmetom. Ali, danas su korseti izrađeni u modernijem dizajnu, izgledaju nežnije i privlačnije.
Posebno se ističu korset haljine koje se nose preko cele godine, u svečanijim prilikama. Ove haljine, iako izgledaju sofisticirano i elegantno, ujedno su veoma provokativne i seksi. Dizajnirane su od finih materijala, a najčešće su dopunjene čipkom ili nekim svetlucavim detaljima. Gornji deo je korset koji ističe grudi i struk, a donji deo obično prati liniju tela, tako da naglašava ostale atribute. Ništa manje nisu aktuelni ni modeli puf kroja, koje najčešće viđamo na mlađim damama.
Ističu se modeli u jakim tonovima, sa cvetnim dezenima, printom, čipkom, kristalima, izrađeni od svile, satena, kože... Da biste izgledali moderno i privlačno, same korsete treba da kombinujete veoma pažljivo. Veoma lepo stoje uz uske pantalone ili farmerke, kao i uz suknju užeg kroja. Ako želite provokativniju kombinaciju, nosite ih uz šortseve i bermude. A moderni su i korset grudnjaci, preko kojih se nosi lagana košulja dugih rukava, sako ili kratka jakna.

Source