Zabrinuta Naomi

Moda.hr
Zabrinuta Naomi


Zbog recesije crne manekene u nezavidnom položaju

Supermodel Naomi Campbell (39) koja se u posljednje vrijeme u medijima pojavljuje ponajprije zahvaljujući svojoj vezi s ruskim oligarhom Vladislavom Doroninom, zatim po napadima na svoje suradnike, a tek onda i zbog svoje uloge u svijetu mode i modelinga, ponovno je privukla pažnju medija jednom svojom izjavom.

Naime, ova tamnoputa manekenka smatra kako oglašivači koriste recesiju kao izgovor zbog kojeg ne angažiraju crne modele. Naomi je već progovarala o nekorektnom odnosu prema tamnim manekenkama i njihovoj marginalizaciji u svijetu mode, a to je ponovila i ovaj vikend za britanski The Sunday Telegraph.

Naomi smatra kako je čitav svijet mode nazadovao ove godine u svom odnosu prema crnim manekenkama, iako je napredak donedavno bio vidljiv.

"U posljednje vrijeme nisam vidjela niti jednu crnu ženu ili Azijatkinju u velikim reklamnim kampanjama", pojašnjava Naomi.

"Malo se galamilo, no stvari su na kraju ostale iste. U strahu od recesije nitko se ne usuđuje angažirati crnu djevojku za reklamnu kampanju."

Modni dizajner Bruce Oldfield podržao je Naomi nadodavši kako je "apsolutno točno da tamnoputi modeli neće biti tako popularni za oglašivače ili naslovnice časopisa kao bijele djevojke".

Source