בשבוע שעבר סיפרנו כאן על המהפך המתמשך של השעון, מפריט יוקרתי ויקר שקונים פעם אחת ועונדים משך חיים שלמים ועד לעוד פריט שמושפע מטרנדים, עדיין יקר אבל הרבה פחות. הנה הטרנדים החמים בתחום התיקתוק:

 

קטן הוא הגדול החדש

השינוי המסעיר ביותר שצפוי לקרות בגזרת השעונים היא ההקטנה המחודשת של קוטר לוח השעון. דגמי הענק שמפארים את ידיהם של הגברים לא צפויים להתחלף בקרוב, אך אצל הנשים מגמת הצמצום כבר מתחילה. בני פדני, בעלי רשת חנויות התכשיטים והשעונים "פדני", מסביר: "התהליך של מעבר מגדול לקטן מתחיל בעיני עכשיו. זה תהליך שיכול לקחת 10-5 שנים, אם בכלל, אבל ההימור שלי הוא שזה הכיוון. ברגע שהנשים תרדנה מ-36 ל-32 (קוטר הלוח- ר.י.), גם הגברים ירדו. זה תהליך שקורה כבר הרבה זמן כאן, והגודל אצל גברים נובע שהם לא מוכנים לחזור הביתה עם שעון באותו גודל של זה שעונדות נשותיהם".

 

"בעיני, הטירוף של הגודל התחיל כשקרטייה הוציאו את דגם 'פאשה'. הוא

 

 יועד לגברים אבל נחל הצלחה בלתי צפויה בקרב נשים. עד אז הגודל היה סטנדרטי: 33 לנשים, 36 לגברים. בקרטייה ראו כי טוב והתחילו להגדיל לנשים - ואחר כך לגברים – את השעונים. עכשיו הכל גדול. זו גם הסיבה שפנראי, למש,ל כל כך מצליחה בעשור האחרון – בזכות המאסיביות של שעוני הגברים שלה", מוסיף פדני.

 

פדני טוען שאת הטרנד מובילה השחקנית החדשה יחסית שאנל. "שאנל נכנסה מאוחר יחסית לתחום, אבל ברצינות של שענים. היא מייצרת את השעון בעצמה ולא תחת זיכיון, ועובדת עם יצרני המנגנונים המובילים, מה שמעיד על הכבוד שרוכשים לה בתעשייה. עצם ההסכמה של החברות במועדון הסגור הזה לשלב מנגנונים שלהם בשעוני שאנל מעיד על הרצינות של החברה. גם בטרנדים היא קובעת את הטון, והשעון החדש שלה, הקטן באופן ניכר ממה שראינו בשנים האחרונות, יקבע לדעתי את הטון לשנים הבאות אם יצליח. בינתיים הוא מאד אופנתי, במיוחד בצרפת. מכרנו גם כמה פריטים מהדגם הזה ארץ, אבל רק ימים יגידו אם הוא יהיה מוביל הטרנד החדש".

 

שעון הוא התכשיט החדש

טרנד שכבר נמצא כאן זה זמן מה אבל ממשיך להתחזק הוא הסוואת השעון בתכשיט. את מקומה של רצועת העור או המתכת שבאמצעה שעון מחליף

 "פרמייר" של שאנל (לרשת פדני). שילוב של מסורת וחדשנות

 צמיד, שהשעון מקבל בו תפקיד כמעט משני. מייקל קורס וברברי הלכו על צמידי מטבעות עם שעון, בקלווין קליין הלכו על מראה עתידני (אגב, שווה לתת לסי.קיי את תשומת הלב שמגיעה לו. מדובר במותג מתקמבק, שמתומחר בהגינות ביחס למעמדו). השיא הגיע משאנל, שהביאו אותה בשרשרת פנינים עם שעון, שילוב נפלא של מורשת בית האופנה הזה עם חדשנות עיצובית. אחרונים בגזרת התכשיט/שעון הם הדגמים היפים שעיצבה דיאן וון פירסנטברג לה. שטרן. השעון כאן מחופה באבן-חן שקופה, והוא מלא בקלאסה, במיוחד בגזרת הרצועה הכפולה.

 

תופסים צבע

הצבעים העזים שהשתלטו על מסלולי האופנה מגיעים כעת גם לשעונים. "זהו

 שעון ירוק ג'יפה של ניקסון. ברוח חבורת הזבל (צילום: באדיבות חברת ניקסון)

 טרנד שחזק בעיקר בקרב נשים, אבל לא רק", אומר פדני. ואכן, ניתן למצוא דגם כתום עז לגברים בקרב הקולקציה החדשה של אומגה, אולי כמעין סנונית שמבשרת על המשך הדרך. אצל הנשים מדובר בטירלול שלם של צבעים. מייקל קורס השיקו שעון קלאסי למדי במהדורה טורקיזית, גוצ'י הביאו אותה בצמיד בצבעי המותג וניקסון – בדגמים בסגול חשמלי ובירוק ג'יפה, שעושים הרבה נעים בעיניים. שווה גיהוץ? בהחלט.