הסלוגן של יצרן השעונים השוויצרי פאטק פיליפ טוען כי "(שעון) פאטק פיליפ אינו שלך, אתה בסך הכל שומר עליו למען הדור הבא". אמירה זו, שמלווה את הקמפיינים של החברה בתריסר השנים האחרונות, מכנסת בכפיפה אחת את הערכים שמזוהים עם תעשיית השענות המסורתית מזה דורות: ייצור פריטים באיכות עילאית ובעיצוב קלאסי, שאמור להיות רלבנטי גם בעוד שנות-דור, עם תמחור בהתאם. למרות שגלגלי הזמן נעים לאט בעולם המחוגים והתקתוקים, בשנים האחרונות חל שינוי מסוים בתפיסה הזו, ושעונים הפכו לפריט אופנתי של ממש ופחות ופחות לסמל סטטוס.

 

תהליך זה החל כבר לפני יותר מעשרים שנה, עם השקת המותג סווטש. החברה, ששמה הוא קיצור של צמד המילים "סוויס ווטץ", ביטאה חדשנות בקונספט הרענן שלה: שעון שוויצרי במחיר שווה לכל נפש, שניתן להחליף בכל עונה. יחד עם המותג המתקמבק קסיו, הפכה סווטש למותג השעונים האהוב ביותר על מי שחבש כאן את ספסלי בית הספר היסודי והחטיבה בשני העשורים הקודמים.


שעון שוויצרי לכל. סווטש

 

חשוב לציין שישראל הייתה מהראשונות לחבק בעוז את התפיסה הגורסת כי שעון הוא קודם כל הצהרה אופנתית, גם בקרב המבוגרים. בעוד שבארה"ב ובאירופה חלק ניכר מהגברים והנשים עדיין קונים שעון בידיעה שזה ילווה אותם למשך תקופה ארוכה, בארץ הניחו מזמן את ה"דוקסה" וה"סיטיזן" בצד, והלכו על האופציה הזולה, שאפשר לחדש מדי כמה עונות.

 

בשונה ממחירי השעונים של היצרניים היוקרתיים והוותיקים, מחירי שעונים בנישת האיכות-אופנה מתחילים בכמה מאות שקלים ומגיעים לאלפים בודדים.

עוד תענוגות יקרים

טבעות שאיתי אוהב במיוחד / איתי להט

שלחנו את איתי להט למצוא טבעות שיהממו אותנו. שכחנו לספר לו שיש לנו תקציב מוגבל
לכתבה המלאה

 מלבד המותגים החלוציים סווטש וקסיו, פרצו בעשור האחרון עוד מותגי אופנה מובילים, שחיזקו את האסמכתא הטרנדית של השעונים. גוצ'י, דיור, לואי ויטון, ארמאני, מייקל קורס, קלווין קליין וברברי הם רק כמה מהשמות שנמצאים כמה שנים בתחום והרשימה הולכת ומתארכת בכל שנה.

 

לאחרונה נכנסו גם חברות שעונים ותיקות כמו אומגה ורולקס לסחרור האופנתי הזה והם יוצאים כעת במהדורות מצומצמות ובצבעים מטורללים, שלא תמיד מתיישבים עם תג המחיר. "למרות שהכל קורה הרבה יותר לאט בתעשייה השענות, יש שינויים והקצב רק הולך וגובר. קולקציות מושקות כיום בכל חצי שנה, בדיוק כמו בגדים, וכמובן שבהתאם לצו האופנה של הלבוש." אומר בני פדני, בעלי רשת חנויות התכשיטים והשעונים "פדני". ואכן, את השעונים של ברברי אפשר היה לראות לראשונה השנה גם על המסלול במילאנו . שעון עם ריקוע של המשבצות המפורסמות הופיע לראשונה על ידיהם של מספר דוגמנים בשבוע אופנת הגברים, והוא מגיע כעת גם לבוטיקים של ברברי בעולם.


שעון צלילה של בל אנד רוס, להשיג ברשת ה. שטרן (צילום: דייויד ויילס)

 

המגמות

אילו מגמות באות לידי ביטוי בשעונים הסופר-אופנתיים החדשים האלו? שאלה מצוינת. הבאנו כאן כמה מהטרנדים המובילים לשנים הקרובות בשעונים, לנשים וגברים. חלקם כבר איתנו ממש, וחלקם צפויים להתחזק אט אט, אך לכבוש אתכם בבטחה:

 

שחור על שחור (וגם לבן על לבן, למה להפלות)

כחלק מהמגמה המונוכרמטית אפשר למצוא השנה הרבה שעונים בהם שולט בעוז צבע אחד בלבד. השחור הוא הבולט מכולם. הדגמים המוצלחים והמדוברים

 

 ביותר בנישה מגיעים מחברת השעונים הצרפתית בל ורוס (Bell & Ross). דגם "BR 01 AIRBORNE", המהווה מחווה לטייסת BR 01 וכולל גולגולת בלוח, סוקר בכל המגזינים הנבחרים והוסיף לחברה הצעירה הזו הרבה נקודות זכות. "אנחנו עובדים עם החברה הזו כבר שנתיים, כשהביקוש רק עולה. מאחורי השם והמראה האמריקאי עומדים שני צרפתים, אחד יהודי, שעושים הכל אין-האוס, והתוצאה בהתאם", אומר סרז' בן זקן, מנהל תחום השעונים בה. שטרן, היבואנית הבלעדית. לארץ מגיעים הדגמים המרובעים והסולידיים יותר, אך ניתן גם להשיג את השעון המדובר בהזמנה מראש.

 

עוד בליגת המשכנתאות: רולקס, שהוציאו דגם מופתי בשיתוף פעולה עם חברת האופנה היפאנית סופנט, ודגמי ארפודור האלגנטיים בשחור ולבן של ה. שטרן, שנמצאים כאן כבר כמה שנים, ומסתמנים כהשקעה ראויה לטווח ארוך, במחיר יחסית הגון. בדגמים המוזלים יחסית ניתן למצוא את הליינים המוצלחים מאוד של ניקסון, חברה המתמחה בעיצוב רטרואי, שהשיקה ליין שעונים בציפוי גומי, בצבעי לבן ושחור לצד הדגם המתכתי הרגיל. בקטגוריה הזו ניתן למצוא גם דגמים מהוקצעים למדי של סווטש ,שמהווים אופציה שווה לכל כיס.

 

רטרו

הדגמים המתכתיים והאיטייזים של קסיו רותחים כבר שנתיים ונראים על הרבה ידיים נכונות באירופה. הם נמכרים בכסף או בזהב, עם או בלי מחשבון, בבוטיקי אופנה מובילים ברחבי היבשת ונוחלים הצלחה גם בארה"ב וקנדה. עם זאת, וצר לנו להרוס את החגיגה, נראה שהדגם הזה מתחיל כבר להיות נדוש. את מקומו מחליף הג'י שוק, גם גם הוא מהאייטיז וגם הוא מבית קסיו. קסיו מרבה לנפק שיתופי פעולה סביב הדגם, למשל עם חברות וודווד הדנית ומקדאדי היפנית. עוד בנישה הזו: סווטש, עם שעונים צבעוניים באווירת סטריט וקומיק-ארט. במחירים קצת יותר גבוהים יוכלו גברים ליהנות מהשעונים היפים של זודיאק האמריקאית. זהו מותג משוחזר עם דגמים בהשראת שנות השבעים, שגם כיכב בסרט המצוין של דיוייד פינצ'ר הנושא את אותו השם מלפני כמה שנים.


 

הג'י שוק של קסיו. מה שחם עכשיו  

 

בשבוע הבא: עוד מגמות רותחות בעולם השעונים