"תוך כדי העבודה על התערוכה התוודעתי לראשונה לגוף העבודה המקיף של אמי שמכיל יותר מ-600 ציורים", אומר גור. "האורנמנטים ושילובי הצבעים שגיליתי בציוריה עוררו בי השראה; חשתי כיצד הם מבקשים להיהפך לבד".

הניסיון והמיומנות הטכנית שצבר בעבודה בהדפסים בקולקציות ההלבשה שיצר עד כה עוררו את סקרנותו לבחון כיצד ייראו ציוריה של אמו כהדפסים על בדים. הרעיון למסגר אותם בצעיפים במקום ליצור מהם פריטי לבוש נולד לטענתו מתוך הקושי לחתוך אותם. בחלק מהדגמים הוא הכפיל את הציור המקורי או הגדיל אותו במקצת, אולם תמיד הותיר אותו בשלמותו. מאחר שחלק מהצעיפים נדיבים מאוד בגודלם (90X90 ס"מ ו-110X60 ס"מ), הוא אומר, הם מאפשרים ללובש או ללובשת ליצור מהם בגד בעצמם.

מתוך הציורים הרבים של אמו, בחר גור לבסוף ארבעה. "מה שמשך אותי היו עבודותיה משנות ה-70 שמתייחסות לנופי המדבר או מכילות אורנמנטיקה ים-תיכונית, אם אלו ציורי הפינג'נים ואם כלי הנחושת", הוא אומר. במיוחד קסמו לו העמדות הטבע הדומם שיצרה בסטודיו שלה, שכללו כדים ופמוטים על רקע של בדים מקומיים ססגוניים. "יש יופי רב מאוד בציור של בד על בד", הוא ממשיך. גור הוסיף ממד כשהעביר את ציורים מבדי הקנווס הגסים לאריגי המשי העדינים שמהם נוצרו הצעיפים.

אבשלום גור: "חשתי כיצד הציורים מבקשים להיהפך לבד"

לעדותו, תהליך העבודה נעשה באופן אינטואיטיבי, בדומה לדרך שבה הוא מעצב קולקציית ביגוד. גם כאן הנחו אותו חושיו האופנתיים, תחושות בטן ומחשבותיו בדבר הדבר הנכון ביותר לרגע הנוכחי. בתוך כך הוא מזהה בצעיפים שיצר זיקה למגמות שרווחות כעת באופנה, מציין את אווירת האופ-ארט (אמנות אופטית) של שנות ה-60 ואת שילובי הצבעים החמימים.


מחירים: צעיפים 560-2,200 שקל, חולצת טי: 185 שקל. להשיג בחנות של המעצב ששון קדם, דיזנגוף 213 תל אביב.