משרד העבודה הירדני דחה היום (רביעי) את הטענות על ניצול עובדים במפעל הטקסטיל "הלבשת מוסא" הירדני שנמצא בבעלות ישראלית. השבוע פורסם ב"הארץ" על המפעל הירדני, שלפי דו"ח של ועד דיני העבודה האמריקאי, הפך לסדנת יזע בה תופרים בגדים למותגי אופנה בישראל תוך ניצול והשפלת עובדים. בין השאר מדובר מותגים "אירית", "בוניטה", "ג'אמפ" ו"פשוט".

לטענת הירדנים, על סמך בדיקות שנערכו וכללו שיחות עם העובדים המהגרים בשפת אמם, הטענות המופיעות בדו"ח אינן מבוססות. בדו"ח ארגון זכויות העובדים נאמר כי במפעל נוהגים להחרים דרכונים של העובדים הזרים, כי המגורים והאוכל של העובדים הם מתחת לכל ביקורת, וכי הם נאלצים לעבוד שעות בלתי סבירות 7 ימים בשבוע עם יחס משפיל של מנהלי העבודה, וכן כי חלקם נעצרים ומגורשים.

"עוד לפני הדו"ח, נציג מהמרכז הלאומי לזכויות האדם כבר חקר את המקרה בצורה בלתי פורמאלית, ומשרד העבודה פנה למשרד הפנים כדי לבדוק את הטענות האלה", נאמר בתגובת משרד העבודה הירדני. "למרות שוועד העובדים הלאומי היה מודע לחקירות המתמשכות, הם בחרו לפרסם את ההאשמות".

"מרבית הטענות האלה אינן מבוססות", נאמר בתגובה לפיה נערכות במקום בדיקות קבועות, כמו גם סיורים ייחודיים לבדוק את הטענות הספציפיות שעלו. עם זאת, ציינו במשרד כי "אומנם מצאנו דברים מטרידים בהתנהגות חלק מהאחראים על תהליך העבודה במפעל, ודיווחנו על הצורך בשיפורים במתקני המגורים".

מהבדיקה שערך המשרד עלה כי המשכורות "שולמו לרוב הזמן", שהעובדים לא קיבלו את הכספים המגיעים להם על העבודה בחגים, וכי "מספר העובדים סרבו לקבל אותם בגלל השביתה". עוד נטען כי העובדים נאלצים לעבוד כמעט כל יום 2-4 שעות מעל שעות העבודה הנדרשות. גם תנאי המגורים של העובדים "סבירים" לפי הירדנים, עם כמה "נקודות מדאיגות" - הצפיפות במגורי העובדים הגברים מבנגלדש, בעיות חשמל וההיגיינה.

בניגוד לטענות הקודמות, אמרו הירדנים, הטענה על קללות מצד מנהלי העבודה "התגלו כנכונות", ואחד מהם אף קיבל מכתב אזהרה וטען להגנתו שהעובדים מקללים אותו גם. "אף עובד שרואיין לא התלונן על אלימות, למרות שהם ציינו שלפעמים מנהלי העבודה דופקים על השולחנות שלהם". משרד העבודה יחד עם הנהלת המפעל מנסים למצוא דרך להכשיר את מנהלי העבודה כדי שזה לא יחזור על עצמו".

"אין בסיס לטענות הכי רציניות על תנאי העבודה במפעל ואכיפת החוק בירדן", מסכמים הירדנים. "אין עדות לסחר בבני אדם או החרמת דרכונים, עבודת שעות נוספות בכפיה בימי שישי ובחגים, האוכל מספיק וראוי, והתנאים הכלליים במתקן המגורים עומדים לרוב בסטנדרטים, אם כי הסניטציה זקוקה לשיפור". לפי הירדנים, "נראה כי לשני מנהלי עבודה היו יחסים גרועים עם העובדים, והנהלת המפעל קיבלה המלצות בנושא".