זיוף סדרתי: תושב האיזור שהורשע בזיוף בגדים של מותגים בינלאומיים וקיבל מאסר על תנאי, מעד שוב באותה עבירה, אולם במקום להיכנס לכלא נשלח לפיקוח של שירות המבחן למשך שמונה חודשים.

 

האיש הואשם בייצור של 830 חלקי ביגוד וכן בזיוף מותגים כגון "פומה"," ארמני" ו"הוגו בוס". במחשב במפעל שלו נמצאו דגמי הדפסים, שהיו זהים

 
לבגדים שנמצאו במפעל. פרקליטתו, עו"ד הילה נאווי, מציינת שהתביעה ביקשה בתחילה לגזור עליו מאסר בפועל, מכיוון שהוא כבר הורשע בעבירה זהה והיה תלוי כנגדו מאסר על תנאי.

 

"מלכתחילה דרשה התביעה מאסר ממושך בעקבות המאסר על תנאי שהיה צריך להפעילו, וכן להוסיף עונש נוסף", אמרה עו"ד נאווי. בסופו של דבר שונה סעיף האישום מייצור להחזקה, והתביעה הסכימה לשלוח את האיש לתסקיר של שירות המבחן.

 

שירות המבחן סבר, כי העבירות נעשו בגלל התמכרותו של הנאשם להימורים, ושאלמלא התמכרות זו, לא היה עובר אותן. שירות המבחן קבע שההימורים הכניסו את הנאשם לחובות ענק, ומכאן היתה הדרך לפגיעה בשיקול דעתו קצרה.

הנאשם החל לקבל טיפול של שיחות פרטניות וקבוצתיות, המפעל שלו נסגר, חברת פומה תבעה אותו וזכתה, והוא עשה מאמצים כדי להשתקם.

 

הסיבה שבגללה רצתה התביעה למצות עמו את הדיון היא, שישראל נמצאת ברשימה השחורה של ארצות הברית לגבי הפגיעה בקניין רוחני (הפרת זכויות יוצרים), ביחד עם מדינות כמו פקיסטן ותאילנד. מעמד זה חושף את ישראל לסנקציות כלכליות מצד ארצות הברית. המדינה עושה מאמצים על מנת לצאת מרשימה זו, וחוקקה חוקים ללחימה בזיוף, אבל בינתיים ללא הועיל. הוקמה גם יחידה שמטרתה להילחם בזיופים, והיא פושטת על בתי עסק החשודים בייצור או במכירה של מוצרים מזויפים, ובאחרונה נגזרים יותר ויותר עונשי מאסר על אזרחים שהורשעו בעבירות כאלה.

 

עו"ד נאווי הוסיפה: "בסופו של דבר קיבל השופט את העמדה, כי אין להטיל על כתפי הנאשם את מיקומה של ישראל ברשימה השחורה ,ויש לדון אותו באופן אינדיבידואלי, ולהעריך את מאמצי השיקום הניכרים שעשה".