Šešir: hit ljeta 2009!

Moda.hr
Šešir: hit ljeta 2009!


Bez njega nikamo!

Modno pravilo broj 1 u toplijim mjesecima godine jest šešir. Modni časopisi i dizajneri NAM ponavljaju još od prošlog proljeća, a do ovoga ljeta ste ga već trebali usvojiti: Šešir je IT i 'number one' ove sezone!

Rijetko kada se dogodi da će se za neki odjevni predmet podjednako i doktori i modni stručnjaci složiti i proglasiti ga obaveznim, što je slučaj sa dragim nam šeširima.

Na modnim pistama prisutni su već sezonama- dizajneri ih obožavaju, a ponudili su nam razne verzije klasičnih i onih manje klasičnih 'pokrivala za glavu'.

Trend su preuzeli i poznati i slavni, ne samo zbog šik izgleda ili skrivanja lica pod sunčanim naočalama i širokim obodom, nego jer poznate ljepotice veoma dobro znaju kako je glavni savjet svih dermatologa, vezan uz njegu kože: zaštitite se od sve štetnijih sunčevih zračenja.

A jednako dobar saveznik u tome, uz obaveznu kremu sa zaštitnim faktorom, je i šešir. Ne kaže se bez razloga: Šešir glavu čuva.

A koji ćete model odabrati zaista je samno na vama, jer je izbor više nego raznolik: od ženstvenih šeira široka oboda idealnih za plažu u kojima ćete se osjećati kao prava dama- a uz badiće idealni su u kombinaciji s modernijim komadima koji im daju mladenački štih, tako da će sjajno izgledati uz jeans, platforme i pleteni top, lepršave ljetne haljine i badić.

Tu su i razne slamnate i jutene verzije legendarnog fedora šešira koja je kao stvorene za potkošulje i topove, prsluke, kožne detalje s zakovicaama i sl..; kao i polo kapica za one čiji je prvi izbor casual, sportska elegancija. Koliko got prisutan u svijetu, ovaj trend, za razliku od mnogih drugih, još nije u potpunosti zaživio na našim ulicama i plažama, no možda je upravo ovo ljeto vrijeme da se dogodi promjena.

I zašto ne upravo sa vama? Iako vam većini nisu dostupni skuplji dizajnerski modeli, ili oni iz prodavaonica specijaliziranih za šešire, željeni model zasigurno će te pronaći po brojnim high-street prodavaonicama u gradu.

Ja već sutra krećem u potragu za vlastitim…

Kako bi otpjevao legendarni Joe Cocker: „You can leave your hat on …na na nanana…“


Inspirirajte se u našoj fotogaleriji......ili pogledajte kako to rade poznate dame, a podjednako i pripadnici suprotna spola!

Source