אבנר יהודאי שמעוניין לרכוש את רשת ילדותי והצעתו אושרה ע"י נושי הרשת אך נדחתה ע"י השופטת ורדה אלשיך משפר את הצעתו: ל"כלכליסט" נודע כי דקות אחדות לאחר תום הדיון בבית המשפט נערכה התייעצות בין יהודאי, אודי צאיג מבעלי הרשת, והנאמן שמינה בית המשפט, רו"ח יובל קדרון. בהתייעצות הוחלט לשפר את ההצעה כך שתענה על הביקורת שהשמיעה אלשיך.

 

בין היתר ייתן יהודאי ערבות בנקאית במקום ערבות אישית להבטחת תשלום 600 אלף שקל לטובת הנושים, הוא יפרסם בגלוי את השכר החודשי שיקבלו אודי ואסתר צאיג שימשיכו לעבוד ברשת ואמור לעמוד על כ-7,000 שקל לחודש ברוטו וכן תוגש לשופטת תוכנית עסקית המתייחסת להבראת הרשת בשנים הקרובות. בנוסף יהודאי מתכוון להתחייב להמשיך ולהעסיק את כל עובדי החברה המועסקים בה היום.

 

עו"ד אסנת ליב המייצגת את יהודאי מסרה בתגובה ל"כלכליסט" כי "שמענו את דברי השופטת, לקחנו לתשומת ליבנו וננסה לתקן את ההסדר בהתאם".

 

בהחלטה נדירה שמסרה הבוקר דחתה השופטת אלשיך את הסדר הנושים של רשת ביגוד הפעוטות "ילדותי, בנימוק כי הוא מטיב בעיקר עם בעלי הרשת, אסתר ואודי צאיג.

 

הפגמים בהסדר נחשפו בהרחבה ב"כלכליסט" בשבועות האחרונים. אלשיך כתבה בהחלטתה בהתייחסה לבעלי הרשת: "הם שהביאו את החברה לקריסה, קרי - חובות

בסכומים של עשרות מיליוני שקלים ואילו הנושים שצריכים להיות בראש דאגתם של בעלי המניות יצאו כשחצי תאוותם בידם ובהפסדים לא מבוטלים. בעלי המניות לעומתם יישארו ישובים ויחזיקו בדירתם, יחזיקו ב-27% ממניות ילדותי אשר אם תשוקם יהיה להם שווי לא מבוטל וימשיכו לעבוד בחברה בשכר, בחוזה העסקה שפרטיו לא ידועים". אלשיך סיכמה ואמרה כי כל הצעת ההסדר לא נראית לה אלא כהסדר הצלה לבעלי המניות כדי להחזיר אליהם בנזיד עדשים את החברה.

 

אתמול הגישה חברת פנינסולה פיננסית, אחת הנושות הבולטות של הרשת, המיוצגת ע"י עו"ד יואל פרייליך ממשרד גיסין ושות', את התנגדותה הנחרצת לאישור ההסדר במתווה הנוכחי. לטענתה, ילדותי חייבת לה 626 אלף שקל.

 

פנינסולה טענה כי ההסדר כורך ללא הצדקה פטור עבור בעלי השליטה כך שהם זוכים ל"הליך פשיטת רגל דה-לוקס". לפי הנטען, הנושים בעלי ערבויות אישיות נמצאים במצב בו הם נדרשים לאשר מתן הפטר אישי לבעלי השליטה שאם לא כן לא יצא ההסדר המוצע אל הפועל.

 

"סך החובות הרובצים על בעלי השליטה בגין ערבויות אישיות עומד על 5.6 מיליון שקל, כאשר בעלי השליטה מציעים בסה"כ תרומה אישית מיניאטורית בסך 200 אלף שקל ובפריסה על פני חמש שנים", כתבה החברה בהתנגדותה והוסיפה כי זאת "בשעה שהם זוכים לשמור על דירת הגן בבעלותם, כמו גם על 27% ממניות החברה ומשכורת אשר כנראה יאפשרו להם לשלם את המשכנתא על הדירה והוצאות הכרוכות באחזקת דירת הפאר".