אם נתעלם מהסטטיסטיקה שקובעת שכל זוג שלישי בישראל מתגרש, הרי שיום החתונה אמור להיות חוויה של פעם בחיים.

בהתאם לזאת, זוג ממוצע מוכן למשכן את הדירה שעוד לא רכש כדי להגשים את חלום הסינדרלה, הכולל חתונה בגן אירועים מעוצב בשרון, פלוס אלבום תמונות שצולם בגן צ'רלס קלור / יפו עתיקה / הכותל המערבי, פלוס שמלת פאייטים אצל המעצבת החמה התורנית.

הסינים, שידועים בהפקות הענק שלהם (ע"ע האולימפיאדה האחרונה בבייג'ין), לקחו את חינגת החתונה כמה אלפי צעדים קדימה וקבעו סטנדרט שלא היה מבייש הפקת אופנה במגזין "ווג".

"אצל הסינים לא הולכים לצלמנייה באלנבי ועושים סיבוב עם הצלם בטיילת", מעדכן מסין ברק ריגבי (35), איש עסקים ישראלי, שנישא אחרי שלוש שנות חברות וחצי לאיימי ז'ו (30).

"אצל הסינים מצלמים סט תמונות, שהן הפקה של שלושה ימים". חברות שעלו על הפוטנציאל המסחרי הטמון בזוגות הטריים מציעות לזוגות הסינים "חבילת זיכרונות", הכוללת יום צילום בחיק הטבע, יום צילום בסטודיו ויום השלמות בהתאם לצורך.

"מדובר בתעשייה שלמה שהפכה לנורמה אצל המתחתנים בסין", מספר ריגבי, "במשך שלושת ימי הצילום שלנו ליווה אותנו צוות של שישה אנשים, ובהם צלם, מאפרת, סטייליסטים ועוזרי הפקה. הם עזרו לנו לבחור תלבושות באולמות ענקיים, מלאים באלפי שמלות וחליפות. הם דאגו להקים עבורנו כל סט, תפאורה ורקע שרק פנטזנו עליהם.

הם מתייחסים לזוג כמו אל דוגמנים מקצועיים, ובחלק מהתמונות שלנו עשו עבודת פוטושופ וריטוש והסירו לנו את העיגולים השחורים שמתחת לעיניים".

מחיר תיעוד החתן והכלה נע בין 900ל?3,000 דולר . "על כל תמונה נוספת שמזמינים מעבר למה שסוכם הם גובים מחיר גבוה, ומשם הרווחים שלהם", מסביר ריגבי. בתמורה מקבל הזוג מספר אלבומים מעוצבים למזכרת, תמונות לחברים ופוסטרים ענקיים.

"גם לנו יש בחדר השינה פוסטר שלנו, זה מקובל בסין", מספר ריגבי. אומרים שתמונה אחת שווה אלף מילים, ובמקרה של התמונות שלפניכם - התוצאה שווה כל ין ששולם.