Najplacenije lepotice sveta

Press
Najplacenije lepotice sveta


Brazilka Žizel Bundšen zaradila je u protekle dve godine 25 miliona dolara, što je i dalje čini najplaćenijim imenom među modelimaBrazilska manekenka Žizel Bundšen drugu godinu zaredom je najplaćenija manekenka na svetu. Znatno ispod nje su Hajdi Klum, Kejt Mos i Adrijana Lima. Jedina pridošlica na listi u odnosu na prošlu godinu je Emanuela de Paula, na 11. mestu, dok su sa nje ispale Karolina Kurkova, prošlogodišnja šesta po zaradi, zatim Izabeli Fontana, Gema Vord, Selita Banks, Valentina Zeljajeva, Hilari Roda i Lija Kebede.

1. Žizel Bundšen 25 miliona $

Žizel je u protekle dve godine zaradila 25 miliona dolara, što je i dalje čini najplaćenijim modelom. Ulogu zaštitnog lica modnih kuća "Versaće", "Dior", "Tru relidžn", i satova "ebele", lepa Brazilka jednako uspešno kombinuje i sa svojom zvezdanom pojavom, pa je njeno ime vezano uz neki brend sasvim siguran ulog, smatraju u "Forbsu". Inače, koliko je unosan posao biti "Viktorijin anđeo" pokazuje i podatak da Bundšenova otkako više nije deo te trupe godišnje zarađuje 10 miliona dolara manje.

2. Hajdi Klum 16 miliona $

Druga najplaćenija sa 16 miliona dolara je Hajdi Klum, predvodnica anđela "Viktorijas sikreta" i šefica šou programa "Project Runway" i "Germany's Next Top Model". Uz to, Nemica zarađuje dizajnirajući sandale "birkenštok", ali i na svojoj liniji za negu lica "In An Instant".

3. Kejt Mos 8,5 miliona $

Obnavljanje izgubljenih ugovora i nova kolekcija za "Topšop" doneli su ovoj kontroverznoj manekeni u protekloj godini 8,5 miliona dolara. Osim toga, 35-godišnja ikona stila zaštitno je lice kuća kao što su, između ostalih, i "Versaće", "Longšamp" i "David Jurman".

4. Adrijana Lima 8 miliona $

Supruga Marka Jarića, koja će uskoro postati Srpkinja, našla se na četvrtom mestu. Iako će njen ugovor s "Mejbelinom" isteći ove godine, Lima je jedna od najuspešnijih manekenki, zahvaljujući tome što je jedno od zaštitnih lica "Viktorijas sikreta". Osim toga, pored manekenstva, okrenula se i glumi, pa je prošlog septembra gostovala u jednoj epizodi veoma popularne serije "Ružna Beti".

5. Doutcen Kroes 6 miliona $

Danska manekenka, poznata po svojim usnama, poslednja je devojka koja je prošle jeseni imenovana za anđela "Viktorijas sikreta". Osim toga, ova 24-godišnjakinja angažovana je u kampanji za džins "Seven For All Mankind", a i zaštitno lice je kozmetičkog giganta "Loreal" i mirisa "kelvin klajn iterniti".

6. Alesandra Ambrozio 6 miliona $

Još jedan anđeo na modne piste se vratio samo tri meseca posle porođaja. Ova Brazilka ima ugovore sa "European retail outlet C&A" i "Mexican department store Liverpool".

7. Natalija Vodijanova 5,5 miliona $

Voditeljka ovogodišnjeg Evrosonga u Moskvi, 27-godišnja Ruskinja, uradila je promotivnu kampanju za liniju donjeg veša "Etam", za koju će jednom godišnje i dizajnirati sopstvenu liniju. Pozajmila je svoje lice kako bi reklamirala Kelvin Klajnov miris "gerlen" i nakit "jacob&co", a i poznata je po svom humanitarnom radu.

8. Darija Verbovoj 4,5 miliona $

Ona je novo lice prestižnih kuća i brendova kao što su "Lankom" i "Luj Viton". Ova Kanađanka rođena u Poljskoj od prošlog juna se nalazi u kanadskoj "kući slavnih".

9. Miranda Ker 3 miliona $

Ova Australijanka je anđeo "Viktorijas sikreta" i zaštitno live "Mejbelina", a prošle godine je potpisala ugovor sa "XOXO".

10. Karolin Marfi 3 miliona $

Jedina Amerikanka na listi, 35-godišnja Karolin, na listu je dospela zahvaljujući ugovoru sa kućama "Este Loder", "Banana ripablik" i "Lord end Tejlor". Krasila je i naslovne strane "Plejboja" i "Sports ilustrejteda".


SourceAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article