Pokreni se!!!

Fashion.hr
Pokreni se!!!


Vozite se biciklom i dotjerajte liniju!
Ne onečišćuje okoliš, ne može zapeti u koloni, teše figuru... bicikl je savršeno prijevozno sredstvo! Njime se možete nabrzaka zaletiti do frendice, dečka, do mame na ručak, možda čak i na posao ako je u blizini, a uz to što štedite lovu od benzina, topite suvišne kilograme! Čak i ako ekologija nije bitan faktor u vašem životu razmislite dvaput o biciklu, jer sigurno imate neki stari bicikl na tavanu, u podrumu ili garaži. Prije nego ga zajašite svakako ga odnesite (da, odnesite!) na servis, jer vožnja starog bicikla koji nije dugo vožen može završiti kobno. Dakle, bicikl i set alata bratu, dečku, frendu, tati ili ovlaštenom serviseru u ruke i piči!


Osnove: Bez obzira koliko dugo niste vozili bicikl to se nikada ne zaboravlja. Biciklizam je idealan za sve koji imaju problema sa zglobovima jer kružni pokreti smanjuju opterećenje. Ne preporuča se osobama koje imaju problema s leđima zbog nagnutog položaja u kojem se tijelo nalazi tijekom vožnje. U sat vremena pedaliranja (dakle ne „puštanja" da Vas bicikl vozi) možete potrošiti i preko 250 kalorija. Biciklizam jača tricepse, noge, listove, kao i srce, krvožilni sustav i izdržljivost. Sportska trasa biciklom traje minimalno dva sata, ali Vi radije krenite s manjim udaljenostima koje postupno povećavajte.


Oprema: Osim bicikla, treba Vam samo dobar komad asfalta ili poljskog puta. Izbjegavajte prometne ceste jer na njima ćete više kočiti nego se voziti. U večernjim satima, poželjno je staviti mačje oči (pločice koje reflektiraju svjetlost) tako da Vas drugi sudionici u prometu primijete. Izbjegavajte pamuk koji upija znoj ako su vaše biciklističke ture duge i naporne, kao i visoke pete (znam da je smiješno, ali žene i to rade), jer koliko god bile udobne tijekom pedaliranja toliko su i opasne tijekom procesa silaska i uspona na bicikl. Izbjegavajte i japanke, jer osim žuljeva riskirate sklizanje, kao i vruće hlačice da ne bi dobili žuljeve i izazvali nadraženost... hmmm. određenih veoma osjetljivih mjesta.


Naš prijedlog za kratke staze je slatki traper kombinezon (Mustang) u kombinaciji s ružičastim tenisicama (Adidas), ružičastim biciklom i Puma mirisom za lake ljetne večeri.
Source