mt:s fashion week - za svakoga po nešto

Mondo
mt:s fashion week - za svakoga po nešto


Ako vas interesuje šta nosi Viktorija Bekam trebalo je da budete u subotu uveče u EXPO centru gde je na 25. Beogradskoj nedelji mode Ana Šekularac prikazala svoju kolekciju za jesen/zimu 09/10.


Reč je o modelima nadahnutim slikom "Ogledalo" savremenog umetnika Vladimira Dunjića, koji su savršeno krojeni i ističu žensko telo. Prepoznatljiva crno-crvena kombinacija prisutna je i u ovoj kolekciji koja će se naći na rafovima prestižne robne kuće Harrods u Londonu, rodnom gradu Ane Šekularac.

Ova dizajnerka je svoju prvu kolekciju prikazala na Nedelji mode u Londonu 2007. i nametnula se kao talentovana kreatorka čije modele nose mnoge svetske zvezde.


Danka Karović, studenti, Nicola's i Puma

Treće večeri modne manifestacije mts:fashion week powerd by Sony Ericsson, održano je još sedam modnih revija. Prva je svoju kolekciju "DNK code" za jesen/zimu 09/10, prikazala Danka Karović, koja se prvi put pojavljuje na Nedelji mode. Zatim su svoje modele predstavili studenti beogradske i pariske škole MOD Art International.

Srpska modna kuća Nicola’s i kreatorski tandem Maja Nedeljković Davidovac i Bata Spasojević, prikazali su kolekciju za jesen/zimu 09/10. Reč je o modelima od vune, pamuka i kašmira. Muška kolekcija kombinuje klasične futuristističke krojeve, a ženska folklorne motive i estetiku naučnofantastičnih filmova.

Ljubitelji sportske garderobe uživali su u najnovijim Puma modelima, ali i brendovima koji se kod nas pojavljuju prvi put: No Excess iz Holandije i Staff Jeans iz Grče. Udobnost, kvalitet, savremeni dizajn, osnovne su karakteristike prikazanih modela.


Omero, Allegra i Dejana Momčilović

Zatim su modnom pistom šetale zgodne manekenke u donjem vešu i čarapama italijanskog brenda Omero. Reč je o glamuroznim i sofisticiranim modelima namenjenim devojkama, ženama i sredovečnim damama. Upečatljivi dezen je škotska šara, kao i rombovi i pruge, a materijali su kašmir, vuna, angora, lan, svila, mikromodal i mikrofiber.

Domaća modna kuća Allegra, čije je zaštitno lice voditeljka Rada Radenović koje je i kreirala nekoliko modela, predstavila je kolekciju za aktuelnu sezonu. Prolećne boje, veseli dezeni, lepršavi karneri, umerena doza elegancije... namenjeni su poslovnoj ženi.

Dejana Momčilović, diplomac belgijske Kravljevske akademije za modu, predstavila se kolekcijom za jesen/zimu 09/10. Geometrija, asimetrija, mini, maksi, seksi... od svega po malo za savremenu ženu. Modeli su izrađeni od svile, džinsa, žerseja, veštačke kože i čipke, a u crnoj, tirkiz, zelenoj, bež, zlatnoj i srebrnoj boji.

Source