Beogradska nedelja mode od 23. do 29. aprila

Mondo
Beogradska nedelja mode od 23. do 29. aprila


Jubilarna 25. Beogradska nedelja mode u organizaciji Modnog studija Click i pod pokroviteljstvom Skupštine grada, održaće se od 23. do 29. aprila, ovoga puta pod zvaničnim nazivom mt:s fashion week powered by Sony Ericsson.

Kao i svaki put do sada publika će imati priliku da vidi aktuelne tendencije na polju mode i to kroz kolekcije najpoznatijih domaćih dizajnera i modnih kuća, kao i eminentnih svetskih brendova koji su zastupljeni na našem tržištu.

Takođe, svoje kolekcije predstaviće i mladi kreatori, a predviđen je i bogat prateći program u vidu izložbi modnih detalja, fotografija i predavanja.

Ovog proleća, uzalud plašena ograničenjima koje izaziva svetska ekonomska kriza, Nedelja mode u Beogradu neće dozvoliti da predviđene poteškoće utiču na kreativnost, na nove ideje. Kreditna kriza ne mora da znači i kreativnu krizu, poručuju organizatori.
Povodom jubilarne 25. Beogradske nedelje mode 15. aprila u Supermarketu biće postavljena izložba modela značajnih kreatora koji su bili deo oe manifestacije ranijih godina.

Svi izloženi modeli imaće "silver" notu u skladu sa srebrnim jubilejem Fashion Weeka.

Nedelja mode svečano će biti otvorena u EXPO Centru tematskom revijom "Snovi 1001 noći“. Snove će uobličiti 25 domaćih eminentnih dizajnera.

Revija će imati humanitarni karakter i biće organizovna u saradnji sa fondom "Katarina Rebrača“. Svi prikazani modeli biće kasnije ponuđeni na akucijskoj prodaji, a prihod ide u fond za borbu protiv raka dojke.
Prvi čovek modnog studija Click Nenad Radujević poželeo je dobrodošlicu novim prijateljima, kompanijama Telekom Srbija i Sony Ericsson, kao glavnim sponzorima manifestacije, koje su, kako je rekao, prepoznale značaj jednog ovakvog događaja.

Direktorka sektora za PR Telekoma Srbija, Milica Amidižić primetila je da nema industrije koja bi bolje parirala modnoj industriji, po brzini razvoja i inovacija i komuniciranju sa potrosacima ili korisnicima kao što to čine telekomunikacije.

"Zajednička podrška Telekoma Srbija i Sonny Ericssona beogradskoj nedelji mode dobar je primer korporativne podrške projektima koji su od značaja za razvoj društva i samo nastavak dobre saradnje dve kompanije koje su i ranije zajednički podržavale razne projekte", rekla je Milica Amidžić.

Ona je čestitala organizatorima koji su uspeli da i u godini krize, sve uspešno organizuju. Posebno se zahvalila korisnicima usluga ove dve kompanije bez kojih, kako je istakla, "ne bi bilo prostora da se ovakve saradnje ostvare".


Source