Oživele holivud

Press
Oživele holivud


Ana Bogojevska, Marina Cvetković, Jelena Vujičić i Hristina Petrović prikazale svoje najnovije kolekcije na 14. Jakobs fešn selekšnu


Osmog dana 14. Jakobs fešn selekšna u Studentskom kulturnom centru održane su četiri revije. Zajedničku reviju imale su Hristina Petrović, Jelena Vujičić i Marina Cvetković, a potom se publici predstavila Ana Bogojevska, pobednica akcije „Mladi talenti - Gracija selekšn", koju su organizovali modna agencija „Selekt" i magazin „Gracija".

Kolekcija za proleće/leto Hristine Petrović nosi naziv „Kimooki". Ova vesela kolekcija puna kolorita inspirisana je slobodom odevanja u britanskom gradu Brajtonu, gde je Hristina krajem decembra učestvovala na Sajmu mode. Marina Cvetković u kolekciji za proleće/leto 2009. predstavila je svoju viziju savremene žene, koja se rado osvrće na prošlost, posebno u osamdesete i zlatnu eru Holivuda iz prošlog veka. Kolekcija „Optikal" Jelene Vujičić inspirisana je op-artom. Modeli su kao slikarska platna, razigrani kroz kombinaciju materijala, boja i geometrijskih tela. Forme su ležerne, strukirane s jasnim linijama i naglašenim ramenima. Boje koje preovladavaju su crna i bela, a provuče  se nijansa crvene i braon, dok su od materijala korišćeni viskoza, pamuk, saten i čipka.

Pobednica akcije „Mladi talenti - Gracija selekšn" Ana Bogojevska dobila je priliku da prvi put prikaže svoju samostalnu reviju. Ova akcija nastavlja se i ove godine, a cilj manifestacije je da se pomogne najtalentovanijima, koji će biti u prilici da prikažu  modele u okviru jesenjeg Fešn selekšna.            


SourceAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article