Veselo prolece

Press
Veselo prolece


Marija Ivanković-Jurišić, Marina Milovanović, Aida Novosel i studenti Visoke strukovne tekstilne škole „DTM" prikazali modele na „Jakobs fešn selekšnu 

Model Marije Ivanković-Jurišić

Desete večeri modne manifestacije 14. „Jakobs fešn selekšn" u Studentskom kulturnom centru prikazane su četiri modne revije. Svoje najnovije kolekcije sinoć su prikazali kreatori Marija Ivanković-Jurišić, Marina Milovanović, Aida Novosel, kao i studenti Visoke strukovne tekstilne škole „DTM".

 

Model Aide Novosel

Marija Ivanković-Jurišić u svojoj kolekciji koja obiluje haljinama, suknjama, košuljama i pelerinama koristila je materijale kao što su pamuk, lan, konoplja, svila i vuna, a na njima se nalazi puno leptirića, cvetova, ali i modnih dodataka kao što su kaiševi, pojasevi i grejači. Potom se publici predstavila Marina Milovanović, a zatim i Aida Novosel, kreator 35 kolekcija, od kojih je pet predstavljeno na „Fešn selekšnu".

Modno veče svojim kreacijama zatvorili su studenti Visoke strukovne škole za dizajn, tehnologiju i menadžment iz Beograda. Ovi talentovani mladi dizajneri predstavili su svoje modele koji su realizovani u tri tematske celine: transponovanje formi španskog renesansnog kostima, dekonstrukcija i pokretne slike.

 

Model Tekstilne škole

Do kraja 14. po redu „Jakobs fešn selekšna" ostala su još četiri dana, a po završetku ove manifestacije najboljima na „Fešn selekšnu" biće dodeljene nagrade.

 

Model Marine Milovanović


SourceAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article