Kenzova Rusija i Vuittonova pariška priča

Javno.com
Kenzova Rusija i Vuittonova pariška priča


Geometrijski printevi, cvjetno tkanje, plava i kaki vladali su Kenzovom revijom, dok je Vuittonova kolekcija plesala u ritmu Pariza.


Antonio Marras, Kenzov dizajner, bio je u folklornom raspoloženju, a inspiraciju je crpio iz 'Majke Rusije'. Zamislio je djevojku u vrijeme Ruske revolucije kako pakira svoj kovčeg i stavlja u njega vezenu nošnju i haljine cvjetnih motiva prije leta u Pariz, gdje njena garderoba prolazi transformaciju.

Marras je koristio geometrijske printeve iz 1970. Kenzove Tekade, pomiješane s cvjetnim tkanjem na dugim haljinama s krznenim umetcima i kratkim haljinicama sa šavovima od dragulja.

Zanimljivo je da su dvije modne kuće inspiraciju potražile u Rusiji, točnije u Cossack stilu. Riječ je o Chloe i Kenzu. Tako će, čini se, sljedeću jesen Cossack biti apsolutni hit.
Luksuzne etničke kapute napravio je uz pomoć motiva cvijeća. One jednostavnije, u bogato plavoj boji, začinio je pojasevima u stilu 'kozaka', što je bila i misao vodilja na reviji kuće Chloé, stoga možemo pretpostaviti da je 'kozak' stil apsolutni must have za sljedeću jesen.

Kaki jakne i krznene veste pojačane s jarkim cvjetnim šalovima i pletenim kapama lijepo su se nadovezale na božićne pletene haljine. Inovativan detalj bile su 'dva u jedan' platforme do koljena koje se mogu nositi i nezakopčane od gležnja kao kraće čizme.

Antonio Marras za Kenzo na Paris Fashion Weeku

Marc Jacobs za Louis Vuitton na pariškom Tjednu mode. Kolekcija jesen/zima 2009./10.
Photo Reuters  
Marc Jacobs inspiriran Parisom

Na Marc Jacobsovoj reviji za Louis Vuitton jedino je nedostajao can-can. Odjeća je bila inspirirana ulicama Pariza: slatka, kratka, drska i seksi.

Lepršave mini suknje u bojama bombona nošene su s uskim i dugačkim čizmama zavezanim trakama. Fine crne i kremaste košulje s izgužvanim rukavima i leptir mašnama modeli su nosili sa uskim suknjama od sjajne kože.

Korzeti s draguljićima koji su unijeli dašak 'Moulin Rougea' na scenu nošeni su sa svilenim hlačama koje su kod koljena završavale volanima.

Kao accessories su poslužile plastične božićne ogrlice, crne satenske zečje uši i platforme s biserima. Offenbachov 'Gaité Parisienne' svirao je u pozadini dok su modeli radili zadnji krug po pozornici.


Source