Torbice, cipele i miris mode u Parizu

Javno.com
Torbice, cipele i miris mode u Parizu


Crna boja, folklor i Cossack stil vladali su Pariškim tjednom mode. Raznolike torbice i platforme oduševljavale su iz revije u reviju.
Na Pariškom tjednu mode koji je trajao od 4. do 12. ožujka, renomirani su dizajneri predstavili svoje vizije onoga što će se nositi sljedeće jeseni i zime.

Modeli nose Jean-Paul Gaultier Haute Couture kreacije za Jesen/Zimu 2008-2009. na reviji u Parizu.
Photo Reuters  
Najviše je šokirao Jean Paul Gaultier svojom teškom i zločestom verzijom seksa. Modnom su pistom prošetali modeli noseći tanke haljinice s printovima novčanica dolara na kojima je, umjesto vrijednosti, napisano ''sex'', zatim kapute koji dosežu stražnjicu, a našlo se tu i bičeva.

Na kraju revije publika je ostala iznenađena dvama modelima koji se hrvaju na pozornici u blatu. Alexander McQueen postavio je kramu nasred piste i svojim modelima podario jarko crvene napumpane usne. Noge su im bile 'vezane' previsokim crvenim platformama s ključićima. Bila je to strastvena i moćna vizija ekstremne ženstvenosti i još jedan šok za prisutne. 

Većinom revija, kao i mnogo puta do sad, vladala je svevremenska crna. U tome su prednjačili Givenchy i Chanel, koji je uz crnu kombinirao i nježnu ružičastu i tako oduševio mahom slavnu publiku.

Detalji na torbicama, platforme i nakit

Valentino se ovog puta nije proslavio, predstavio je sve što smo već vidjeli – krznene torbice s printovima, trapez-linije i kapute s ekstravagantnim krznom.

Džunglom i životinjama bio je inspiriran i Manish Arora koji je kreirao printove ružičastih žirafa, leteće dupine i egzotične insekte. Torbice su imale lica majmuna i lavova, a umjetno cvijeće na haljinama otvaralo se i zatvaralo zahvaljujući skrivenim baterijama.

Marc Jacobs zabljesnuo je za Louis Vuitton s odjećom inspiriranom ulicama Pariza. Slatke, drske, kratke, seksi haljinice u bojama bombona i torbice prepune detalja bile su pun pogodak.

Ruski ''Cossack stil'' bio je inspiracija za Kenzo i Chloe. Kenzovi geometrijski printovi, pomiješani s cvjetnim tkanjem na dugim haljinama s krznenim umetcima, odavali su dašak nekog davnog doba, a ženstvena je Chloe svojom slojevitošću i spajanjem muško-ženskih motiva pozivala na igru.

Mješavina folklornih elemenata obilježila je reviju Galliana, a srebrne platforme dekorirane pomponima i metalne gladijatorske čizme sa zupčanicima te srebrni prah na licima modela pričali su o čaroliji zime, baš kao i obilni srebrni nakit.

Lagerfeldova odjeća bila je iznenađujuće nosiva, no krznene kacige na glavama modela zbunjivale su prisutne. Ukočena kolekcija Rei Kawakube u sebi je nosila dašak intelektualnog i ironičnog.


Source