Njujorška diktatura

Net.hr
Njujorška diktatura


Krcati raspored Njujorškog tjedna mode sugerira da se u SAD-u radi punom parom. Od 10 ujutro do 22 sata osim u Bryant Parku revije se pokazuju i u hotelima, crkvama i privatnim studijima.
Diane Von Furstenberg

Od petka 13. do petka 20. New York je modna prijestolnica svijeta. Na rasporedu su kolekcije nama manje poznatih i najpoznatijih američkih (i onih koji su se tamo usidrili) modnih dizajnera za jesen/zimu koja dolazi.
Prvi od četiri velika tjedna mode prvog je dana krenuo s revijom Heart Truth Red Dress Collection. Zvijezde obučene u crvene haljine koje su dizajnirali najpoznatiji američki kreatori još su jednom podizali svijest na sve veći broj žena koje umiru od posljedica srčanih bolesti. U 1 popodne predstavio se i omiljeni kreator američke prve dame Jason Wu, a u 2 popodne Lindsay Lohan je sjedila u prvom redu revije Charlotte Ronson. U nedjelju navečer Lindsay je zato podupirala otvaranje nove trgovine Matthew Williamsona u blizini njujorške Washington St..


Yigal Azrouël
Vikend je bio iznimno dramatičan i seksipilan – na reviju Hervé Léger haljina slavna publika došla je u elastičnim minjacima. DKNY predstavila je naravno vrlo njujoršku reviju za seksipilne poslovne žene, a Diane von Furstenberg unijela dozu glamura.


AbaetéPonedjeljak je iznimno svečan, potvrdile su to večernje haljine Caroline Herrere i Carlosa Mielea.

Svi kreatori su išli na sigurno i nosivo, ponavljajući i varirajući uzorke i uspješne krojeve koji su prolazili prošlih sezona. Ipak smo usred velike ekonomske krize, a tko to bolje zna nego oni iz New Yorka.


BCBG Max Azria


Costello Tagliapietra


Andy & Debb


Alexander Wang


Ruffian
Preen

DKNY
Hervé Léger
Diane Von Furstenberg
Erin FetherstonCarolina Herrera
Carlos Miele
Marc Jacobs
Source