Od Indije do 'stvarnih žena'

Net.hr
Od Indije do 'stvarnih žena'


Druga večer Quelle Fashion.hr-a započela je šareno, negdje na pola puta prisjetili smo se Julije Timošenko, a kraj su obilježile jednostavna crnina i 'stvarne žene'. Video i galerija.

Druga večer Quelle Fashion.hr-a počela je šarenilom inspiriranim tradicionalnim indijskim plesom Kathakom.

Nataša Kos, na modnu je varaždinsku pistu donijela dašak Indije kolekcijom INDIAvantgarde uz odgovarajuću glazbenu podlogu za potpuniji ugođaj.

Kolekcijom dominiraju žarke boje, hipnotički dezeni, svilene haljine, kratke i dugačke, upotpunjene kožnim kaputićima. Kaže se da šećer dolazi na kraju, ali na drugoj večeri ovog modnog događanja šećer je bio na samom početku!

Nataša Kos


FOTOGALERIJA
Quelle Fashion.hr - 2. dan
Igor Galaš svoju je kolekciju predstavio drugi. Najavljena je vriskom, a nakon toga nas je još jednom uveo u svoj čarobni svijet pletiva i to u kombinaciji s high-tech tkaninama.

Jedan za drugim nizali su se maslinasto zeleni, sivi i crni modeli s voluminoznim ovratnicima, kapuljačama, pletene haljine s krakovima. Neobični "stvorovi" ogrnuti futurističkim pletenim oklopima priuštili su ljubiteljima mode pravi modni trip.

Igor Galaš


Modni brand Etna Maar za jesen/zimu 2009./2010. predlaže kolekciju inspiriranu skulpturama i Julijom Timošenko, "željeznom lady" novog vremena.

Haljine izrađene od pletiva, upotpunjene su robusnim nakitom od inoksa koji u ovom slučaju ne služi isključivo kao accessoire, već kao dio samog odjevnog predmeta. Smeđi, crni i ljubičasti modeli razrađenih detalja namijenjeni su "moćnim" ženama.

Etna Maar


Stjepan Čuka predstavio se kolekcijom Black alert namijenjenom urbanim muškarcima koji ruše zidove stereotipnog promatranja kulture odijevanja.

Moda je tu da nameće nova pravila u kreiranju vlastitog modnog izričaja. Kolekcijom dominiraju tamne boje osvježene maskirnim dezenom.

Mladi se dizajner poigrava kombiniranjem raznih stilova street, military, punk...

Stjepan Čuka


A'Marie je za DOVE pod sloganom "Stvarne žene starije od 45 godina", jer ljepota ne poznaje dobne granice? osmislila kolekciju crnih haljina.

A'Marie


Source