Galliano- dečki u halterima, Pugha želi LVMH

Javno.com
Galliano- dečki u halterima, Pugha želi LVMH


Od Gaultiera i Galliana se uvijek očekuje i dobije puno, no istinska zvijezda pariškog catwalka bio je mladi Britanac Gareth Pugh.


Nakon Milanskog tjedna mode tijekom kojeg su mediji izvještavali o skromnim i proračunatim muškim kolekcijama koje ciljaju na trenutne potrebe kupaca, modna prijestolnica Pariz rekla je: Ak'

John Galliano, jesen/zima 2009/10.
Photo Reuters  

je show, nek' je show. John Galliano je po običaju unio kostimografske elemente u svoju kolekciju za jesen/zimu 2009./10. i vratio se u 18. stoljeće. Galliano je ujedno svoju muškost pojačao halterima koji su se kopčali na dlakavoj nozi - uvjerite se u fotogaleriji John Galliano jesen/zima 2009/10.

Jean Paul Gaultier je priredio obiteljsku aferu na catwalku i predstavio kreacije i za najmlađe frajere. Njegova vizija modne idile s afro perikama na glavi nosila je inspiraciju iz 60-ih, pogledajte u fotogaleriji Kreacije Jean Paul Gaultier u Parizu.

U Lanvinovoj kolekciji kreativni direktor kuće Alber Elbaz pažnju je posvetio detaljima vežući svilene šalove oko vrata modela i stišćući remenjem kapute u struku kako bi omekšao siluetu - pogledajte Muška kolekcija Lanvin na Modnom tjednu

Yamamotova vizija muškosti je presvučena u pidžame, veste, široke hlače i balonere na kojima se ističe njegova arhitektonska igra konstrukcijom - pogledajte u fotogaleriji Yamamoto na pariškom Tjednu mode.

Gareth Pugh - kralj simpatije

Kolekcija koju je Pariz zasigurno s najviše nestrpljenja iščekivao bila je prva edicija za muški spol s potpisom Garetha Pugha. Mladi

Muška kolekcija Gareth Pugh na pariškom Tjednu mode
Photo Reuters  

britanski dizajner (27) u kratkom je periodu očarao modne kritičare, a britanski Vogue počastio ga epitetima poput  ''njegov talent je neporeciv''.

Očarao je boga i batinu modnoga svijeta, urednicu američkog Voguea Annu Wintour koja podupire njegov rad, a njoj se pridružila i Delphine Arnault. Naime, kći Bernarda Arnaulta, vlasnika carstava LVMH nije propustila Pughovu debitantsku reviju tijekom Pariškog tjedana mode. Nakon što je Arnault uživala poslastice za frajere koji vole odijevati dizajn koji je borba između svjetla i tame u pariškoj Palais de Tokyo, počele su se širiti glasine da će avangardnog dizajnera uskoro prigrliti kompanija u čijem vlasništvu su i Christian Dior, Louis Vuitton, Givenchy i Kenzo.

Dok su drugi dizajneri uhvaćeni u ralje recesije, Pugh proživljava svijetle trenutke svoje karijere. Njegova glasnogovornica Mandi Lennard je potvrdila za Vogue.co.uk da postoji interes LVMH-a, ali da još nisu raspravljali o detaljima.


Source