Dama u odelu

Press
Dama u odelu


Ženska odela su ponovo u trendu, a nosi se dvodelna kombinacija - pantalone ili uska suknja ispod kolena i sako


Žensko odelo proslavio je šezdesetih godina francuski kreator Iv Sen Loran. Njegov izum sledili su dizajneri i modnih kuća poput „Diora", Marka Bohana, „Balensijana", „Lanvina" i Đorđa Armanija. Ove sezone kreatori su žensko odelo vratili na listu obavezne garderobe.

slika

U trendu je dvodelna, ali i trodelna kombinacija pantalona ili uske suknje nekoliko centimetra ispod kolena i sakoa. Odlikuje ih primesa muškog stila i oštar kroj, koji ženama daje glamurozan izgled. Krojevi pantalona su uski (cigaret ) ili ekstremno široki. Širi modeli podsećaju na muške, ali imaju visok struk.

Kada je Iv Sen Loren promovisao ženski smoking, američki „Vog" proročki ga je predstavio kao buduću svojevrsnu uniformu žene sa stilom. Razlog dugotrajne i velike popularnosti ženskog odela je njegova jednostavnost, koja ga čini vrlo prilagodljivom garderobom. Reč je o odeći koja u svim prilikama deluje udobno i seksi. Kreatori i stilisti smatraju da može da odene ženu od jutra od mraka.

Poslovna i seksepilna

Trend ženskih odela idealan je za dame čiji posao zahteva strogo poslovnu odeću. Osnova poslovne odevne kombinacije upravo je komplet. Najpraktičnije je da imate crno odelo, kao i da taj komplet sadrži sako sa suknjom i pantalonama i eventualno prslukom. Osnovne boje jesenje i zimske garderobe i dalje su crna i siva, što takođe odgovara poslovnim ženama jer su ti tonovi najzahvalniji za kombinovanje s ostalim bojama. Strogi poslovni komplet ublažite atraktivnom obućom ili nakitom.

Posle dugog radnog dana može da se pretvori u odeću za večernji izlazak. Ono često deluje mnogo lepše od kostima ili crne haljine. Jednostavno krojen sako i uske pantalone mogu da se kombinuju s uskim topom, modernim salonkama ili čizmama, bluzom od čipke i providnog tila.

Dok neki smatraju da elegantno odelo može da nosi baš svaka žena bez obzira na figuru i godine, pojedini stilisti su zahtevniji i smatraju da usko krojeno odelo zahteva savršeno telo. Oni najstroži upozoravaju kako nije sasvim tačno ni to da crna boja odela izdužuje figuru i zbog toga treba biti oprezan. Elegantno odelo s dubokim izrezom deluje izazovno, ali zahteva lep i negovan dekolte. Za one koji ipak ne vole toliko formalnu garderobu idealna su pamučna bela odela ili ona u safari stilu koja će odgovarati osobama mladalačkog duha.


Source