Swarovski kristalna lepota

Sve za zene
Swarovski kristalna lepota


Swarovski porodica potiče iz Češke, dugi niz godina umetnost sečenja stakla prenosila se sa kolena na koleno u porodičnoj staklari. Godine 1892 mladi naslednik porodice Danijel Swarovski je konstruisao svoju mašinu za sečenje stakla i tako napravio revoluciju u oblikovanju kristala. Kada je shvatio sve prednosti svog izuma, odlučio je da je ne patentira već da je zadrži za sebe i razvoj porodičnog posla, kao strogo čuvanu tajnu.Još jedno blistavo otkriće pomoglo mu je u razvoju porodičnog posla. Zadivljen prirodnim senzacijama svetlosti na Severnom Polu, Danijel je  1956 kreirao glamurozni kristal Aurora Borealis, u tome mu je  pomogao francuski kreator Christian Dior.

 

 

 

Aurora Borealis

 

Godine 1977 prvi put  Swarovski kompanija ulazi u svet nakita i mode, prve proizvode ove vrste plasirali su u SAD. Deset godina kasnije 1987 njihove prodavnice osvanule su u Velikoj Britaniji, a kasnije po celoj Evropi.

 

Danas je njihova ponuda toliko široka da je prosto nemoguće nabrojati sve artikle koje nude. Od najpoznatijeg i najomiljenijeg nakita, satova, preko ukrasnih figurica, lustera i lampi, komada nameštaja, odeće i obuće, torbi i različitih upotrebnih predmeta. A njihovi kristali se mogu videti na telefonima, automobilima, kao dekoracija celim prostorijama, na primer  kupaonicama i mnogim drugim mestima i predmetima. Zajedničko  svemu navedenom  glamur, luksuz i stil.

 

 

 

 

 

Swarovski figurine

 

 


 

 

 

Swarovski minđuše i naušnice

 


 

 

Swarovski narukvice i grivne

 

 


 

 

 

Swarovski ogrlice

 


 

 

 

Swarovski prstenje

 

 


 

 

Swarovski broševi

 


Source