New York gleda proljeće

New York gleda proljeće


Njujorški tjedan mode krenuo je s kolekcijama za proljeće. Calvin Klein je proslavio 40 godina svoje marke, srebrna plivačica iz Pekinga Dara Torres prošetala je po pisti, a novi krojevi...Po dobrom starom običaju od četiri velika modna tjedna i ove godine uvodnu riječ imaju u New Yorku.

U petak je krenulo s brazilskim kupaćim kostimima Rosa Cha. Svoje kreacije predstavila je i Patricie Field, žena koja oblači Seks i grad, od kojih će mnoge biti zastupljene u britanskim dućanima M&S. Za senzaciju na reviji Charlesa Nolana bila je dovoljna američka plivačica Dara Torres, koja je u Pekingu doplivala do srebra.Justine Timberlake inspiriran Tennesseejem pokazao je svoj show William Rast častivši uštogljene goste poput Annae Wintour litrama Budweisera. Hervé Léger by Max Azria i dalje se drži oprobane i vrlo uspješne formule seksipilnih "zavoja".

Revija Abaete ističe svježinu boja, a Diane Von Furstenberg je na četvrtom danu Njujorškog tjedna mode slavila hipi eru i rock-boginje. U paradi cvjetnih uzoraka i šljokica predstavila je svoju novu kolekciju za toplu sezonu 2009.

Jennifer Lopez i Eva Longoria na reviji Diane Von Furstenberg


Renee Zellweger na reviji Carolina Herrera Spring 2009

Fotografi su ipak više poludjeli za zvijezdama koje su sjedile u gledalištu. Uma Thurman, Jennifer Lopez u društvu dizajneričina muža Barryja Dillona, Venus Williams, Eva Longoria i Tatum O’Neill podigle su najviše prašine.

Winona Ryder, Christina Ricci i Nicole Ritchie u prvom redu revije DKNY Celebrates 20 Years

Von Furstenberg je svoju inspiraciju našla u legendarnoj urednici Voguea Diane Vreeland, koja je jednom izjavila da je "plavi traper najljepša stvar od izuma gondole".

Diane Von Furstenberg


Diane Von Furstenberg


Diane Von Furstenberg


Hervé Léger by Max Azria


Hervé Léger by Max Azria


Alexandre Herchcovitch


BCBG Max Azria Spring 2009 runway show
Peter Som Spring 2009 runway show
Carolina Herrera Spring 2009 runway
Diane Von Furstenberg Spring 2009 runway
Tibi Spring 2009 runway show
Vineyard Spring 2009 Runway Show

Source