BFW: Romantični krug Darka Kostića (VIDEO)

Mondo
BFW: Romantični krug Darka Kostića (VIDEO)


Modeli Darka Kostića za jesen/zimu 2008/09. godine prikazani su u utorak uveče, pretposlednje večeri Beck's Fashion Weeka u organizaciji Modnog studija Click, u klubu "Admiral".

Nadahnuće za nastanak kolekcije Closing of a Circle Kostić je našao u "perfektnom obliku, prvom koji je spoznat u civilizaciji", obliku kruga.

Modeli su uglavnom krojeni iz kruga, a tu formu prate i detalji na haljinama. Ova kolekcija je većim delom izrađena ručno, primenom starinskih tehnika, sa željom da ženama vrati toplinu koju su vremenom izgubile.

Foto galeriju možete pogledati OVDE.

U tom duhu bio je i sam završetak revije, Darko Kostić prisutnima se poklonio uz pesmu Olivere Katarine, ali ono što nas je iznenadilo i doprinelo pozitivnom utisku bio je zvuk pucketanja ploče, kao u dobra stara vremena..."Ova kolekcija u izvesnom smislu označava kraj jednog ciklusa u mom radu, pošto sam na modnoj sceni prisutan već deset godina, ali, kako krug nema ni početak ni kraj, istovremeno najavljuje i jedno novo razdoblje moje karijere", kaže Darko Kostić za MONDO.

Početak tog novog razdoblja vezan je u najvećoj meri za Kostićeve preseljenje u Austriju: "Odnedavno živim i radim u Beču, i uprkos tom što nisam znao šta da očekujem, mislim da sam se dobro snašao na bečkom tržištu", kaže Kostić.

"Moji modeli prodaju se u radnji koja se nalazi u hotelu 'Mariot', a ako uzmemo u obzir da su od deset haljina koliko ih ima u prodavnici trenutno četiri moje, mislim da sam sa razlogom zadovoljan. Za mene je velika čast što sam pre tridesete godine doživeo da se moje haljine prodaju 'rame uz rame' sa modelima velikih svetskih kreatora."


Venčanice u kojima su žene "najlepše na svetu"

Haljine koje smo videli u utorak uveče su u prepoznatljivom Kostićevom stilu: romantičnih krojeva, izrađene od svile i čipke koja je pravljena starinskim tehnikama u firentinskoj fabrici, koja radi i za čuvene kreatore poput Elija Saba.

Lepršavim formama, obogaćenim volanima, resama (ništa bez resa ove sezone) i pliseom u nežnim nijansama bež, prljavoroze i beloj boji, Darko Kostić je opravdao reputaciju kreatora raskošnih haljina.

Iako se ovaj dizajner proslavio venčanicama koje je radio za mnoge domaće zvezde, ni "obične" devojke ne treba da gube nadu:

"Devojka koja poželi da se uda u mojoj venčanici nađe svoj put i sve one stignu do mene. Interesantno je uvek dolaze opušteno, bez definisane ideje o haljini za najvažniji dan u životu, jer znaju da nikad neću napraviti nešto ružno, već ću učiniti sve da tog dana budu najlepše na svetu", otkriva Darko Kostić.


Source