Pleteni džemperi hit ove zime

24sata
Pleteni džemperi hit ove zime


Ove jeseni i zime u ormaru obavezno treba da imate debeli vuneni džemper ili bar pulover koji podseća na one iz domaće radinosti...Zato, ako ne možete da zaposlite baku ili mamu da vam ih ispletu, krenite u šoping.

 Džemperi su ove sezone dugački i široki i nose se sa širokim kaiševima preko majice ili košulje. Mogu da budu sa pletenicama, floralnim motivima ili inspirisani živopisnom odećećom Indijanaca, a jedino je važno da su pleteni. Dozvoljeno je i da vam džemper bude broj veći ili da izgleda kao da ste ga kupili na muškom odeljenju. Kombinujete ga sa kratkom haljinom ili suknjom ili uz džins i ravnu obuću, a možete ga nositi čak i umesto jakne ili kaputića.
Nećete pogrešiti ni ako se odlučite za džemper sa šišmiš rukavima ili sa velikom rol kragnom. Uz njih nosite dugačke orglice od drvenih ili plastičnih perli. Moderni su i puloveri koji mogu da prate liniju tela ili da budu u obliku slova A, sa ili bez dugmadi.
U trendu su i tunike i dugi uzani kardigani. Njih nemojte zakopčavati, već samo prebacite kaiš koji ste dobili uz njih ili neki drugi iz vašeg ormara. Kardigan odlično ide uz usku bluzu ili košulju i farmerke ili helanke.
Iako u svim kolekcijama preovladavaju siva, ljubičasta i zelena boja, vaša trikotaža može da bude i u jarkim crvenosmeđim tonovima.
Kada kupujete, obavezno proverite sastav na etiketi. Najbolje ćete se osećati ako pletivo sadrži vunu, moher ili kašmir. Te stvari perite u veš mašini samo ako ima program za fine tkanine i sušite u horizontalnom položaju jer u suprotnom mogu da se istegnu i izgube oblik. Prilikom sušenja nemojte ih izlagati direktno suncu ili vetru.


SourceAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article