Misija: Odabrati najbolje traperice

Moda.hr
Misija: Odabrati najbolje traperice


Koje vam najbolje stoje?

Traperice su već odavno ušle u obitelj modnih klasika i jednostavno su nezamjenjive u svačijoj garderobi. Slažete se, možete ih kombinirati na apsolutno sve i pritom izgledati eleganto, seksi, otkačeno, sportski... ovisno o raspoloženju.

Kao i mnogima, traperice su i meni najdraži odjevni predmet. Pa, slobodno ih mogu nazvati svojim fetišom. I to one niskog struka i trapez kroja. Imam u ormaru nekoliko takvih primjeraka, i obožavam ih!

No, nisu svi entuzijastični kada su u pitanju traperice. Često se događa da kada i naletite na model koji vam se sviđa, ipak dvoumite hoćete li ih kupiti, jer:

a) ili kroj čini guzu prevelikom
b) ili su preniske u struku
c) ili su prekratke
d) ili su preširoke
e) ili su vam noge predebele u njima.

Zbog tih problema razumijem zašto, za mnoge, kupovina novih predstavlja noćnu moru. Zamislite, konačno ste, pročešljavši sve dućane u gradu, našli svoj idealan kroj, a nakon nekoliko godina...neeee! Ponovno morate u shopping!

Ali morate biti svjesne da pažljivio odabran kroj traperica može prikriti sve 'nedostatke' vaše figure. Tako one mogu suziti bokove, podići guzu, produljiti noge, ovisno o tome što od njih tražite. U našim dućanima stvarno postoji obilje modela, krojeva i boja traperica, a na vama je da izaberete one koje će vas učiniti sretnijima.
 

Međutim, traženje idealnih traperica može biti jako zamorno, stoga, kada se odlučite za tu pustolovinu, naoružajte se živcima i budite spremne isprobati veliki broj modela. Traženje idealnih traperica je isto kao i traženje idealnog životnog partnera! Možete se oduševiti probavši tek jedan model, a isto tako biti razočarane i nakon njih desetak.

Nikako nemojte odustati od traženja idealnih traperica! Mi se nadamo da ćemo vam barem malo u tome pomoći.


Pažljivio odabran kroj traperica može prikriti sve 'nedostatke' vaše figure1. Model: Trouser cut (lijevo)

Ovaj kroj je odličan jer vizualno smanjuje bokove zahvaljujući jasnoj, široj nogavici. Pristaje gotovo svim figurama.

2. Model: High waist (centar)

Visoki je struk tradicionalno rezerviran isključivo za mršavice. Stoga ga posebno izbjegavajte ako imate veću guzu, pogotovo ako je kroj s džepovima. Džepovi mogu vizulano povećati guzu, pogotovo oni koji su ukošeni prema van. Guzu će vizualno smanjiti kroj nižeg struka bez džepova.

3. Model: Acid-waisted (desno)

Traperice uskih nogavica najbolje pristaju mršavim figurama. Ovaj je kroj odličan za ljubitelje 80-ih koji vole izblijedjeli look.

4. Model: Straight leg

Ovo je vrlo jednostavan kroj traperica ravnih nogavica, a obično su iste širine u predjelu bedara, koljena i pri dnu. Odlične su za figure kraćih nogu koje zbog ravnog kroja mogu izgledati dulje.
5. Model: Boyfriend

Ovaj opušten kroj traperica pristaje svim figurama, a u njemu ćete izgledati seksi bez imalo napora. Nećete ni pogriješiti izaberete li varijantu koja sa strane ima džepove, a oni najbolje pristaju ovakvom kroju traperica. No imate li nešto veću stražnjicu izaberite ovakav kroj koji naprijed nema džepova, a odostraga ima manje džepove, jer veliki džepovi vizulalno povećavaju stražnjicu.

6. Model: Ankle-length

Kroj traperice dužine do gležnja idealan je za mršave i visoke figure. Ako ste nižeg rasta, nikako nemojte izabrati ovaj kroj jer može još više skratiti noge.
7. Model: Wide leg

Ovo je široki, udobni kroj traperica koji produžuje figuru i vizualno stanjuju bokove. Odlične su za visoke tipove, a sam kroj je spoj casual i trendy looka. Ako ste nižeg rasta ipak birajte uži kroj traperica jer bi vas ovaj mogao još više 'skratiti'.
 

8. Model: The new skinny

Ovaj kroj, tzv. mrkva kroj, prilično je nezahvalan jer pristaje samo mršavicama. Odličan je za stanjivanje nogu i bokova, ali ako ste širi u tim područjima, svakako ga izbjegavajte.
9. Model: Boot cut

Ovo je najuniverzalniji kroj traperica, a vjerojatno i najpoželjniji jer pristaje svim figurama. Nogavice koje se lagano šire pri dnu vizualno produžuju figuru i prividno sužavaju bokove. Odlično pristaje i visokim i niskim ženama.

10. Model: Super-flare

Ovaj kroj širih nogavica drugačiji je od ostalih krojeva jer podsjeća na hlače. Odlične su za balansiranje naših bokova i bedara, a najljepše je to što pristaju gotovo svima. No imate li kraće noge, izaberite ovaj kroj zapeglan na crtu ili kroj s kakvim šavom po sredini što će vam vizualno produljiti noge.

Source