Proleće je počelo na Nedelji mode u Njujorku

Mondo
Proleće je počelo na Nedelji mode u Njujorku


Ljubitelji modnih dešavanja ne haju što leto prolazi. Kiša može danima da pada, vetar slobodno neka duva, a ni sneg im ne smeta. Dok je svetskih metropola i modnih revija na kojima se prikazuju kolekcije za proleće/leto 2009, zime nema.Za početak, trebalo je biti u Njujorku na Nedelji mode, ali ako ste to propustili pogledajte OVDE foto galeriju i ne brinite - čekaju vas još London, Pariz, Milano, ali i Beograd.

Najveća gužva bila je na reviji Kelvina Klajna koji je u Velikoj jabuci proslavio 40 godina rada. Dobro posećena bila je i revija kostimografkinje Patriše Fild koja se proslavila zahvaljujući seriji "Seks i grad".

Čarls Nolan je na modnu pistu izveo američku plivačicu Daru Tores, koja je u Pekingu osvojila srebro. To je oduševilo publiku, kao i njegova kolekcija za proleće/leto 2009. koja je zaista odlična - otmena i nosiva, u kojoj ima modela za svaku priliku.


Drečavi detalji

Ovacije je doživeo i Džastin Timberlejk. Njegova kolekcija, inspirisana Tenesijem, nosi naziv "Vilijam Rast", a mogla bi se okarakterisati kao nonšalantna. Dominiraju koža i džins, prsluci, ležerni sakoi, šljampave košulje, jesenje boje, karirani dezeni.Bitno drugačija bila je kolekcija američke dizajnerke Betsi Džonson. Ona uvek donosi osveženje, ali njeni ekscentrični modeli su istovremeno i nosivi. Ovoga puta u Njujorku je predstavila krinoline, puf rukave, perike jakih boja, cilindre...

Vera Veng je akcenat stavila na detalje, pa je tako potuno crne tunike osvežila velikim crvenim ogrlicama ili svilenim drečavim karnerima, na primer.Šalvare i mini suknje

Dominantne boje tokom sedam dana u Njujorku, bile su boje višnje i breskve, ako zanemarimo belu, crnu, bež i sivu bez kojih ne mogu Oskar de la Renta, Dona Karan, Ralf Loren i Kelvin Klajn.

Za pastelne boje opredelili su se dizajneri modne kuća Lacoste, kao i Tomi Hilfiger.

Mini suknje će biti hit i sledećeg proleća, kao i kapri pantalone. Mada, ako je suditi po Ralfu Lorenu, vesnik proleća 2009. biće šalvare, i to boje starog zlata ili protkane lameom.

Lepršavo i ležerno, saten i svila, svakako će dominirati kada "upeče zvezda" 2009.

Source