Krojevi Milaneze

Press
Krojevi Milaneze


Modnim pistama Milana ovih dana defiluju modeli najpoznatijih svetskih kreatora za proleće/leto 2009. godine ...


Modna scena tradicionalno se preselila iz Londona u Milano, gde je u toku Nedelja mode. U Milanu će se do nedelje, kada se završava manifestacija, predstaviti oko sedamdesetak dizajnera, među kojima su i najveća imena modne industrije.

Kolekcije za letnju sezonu prikazaće, Roberto Kavali, Đorđo Armani, Salvatore Feragamo, Žil Sander, „Fere", „Prada", „Versaće", „Guči", „Trusardi", „Barberi", „Laura Bjađoti" i „Rokobaroko".

Modne ideje za proleće/leto 2009. godine prva je pokazala dizajnerka Elena Miro. Ona je priredila iznenađenje i time što je na modnu pistu, umesto uobičajenih mršavica, poslala manekenke kojima ne nedostaju obline. Malu modnu poslasticu priredio je „Mis bikini luks", koji je na pistu doveo glumicu i pevačicu Džulijet Luis, koja je energičnim nastupom usijala atmosferu i manekenke bacila u drugi plan.

Drugi dan je bio u znaku Đorđa Armanija, za čiju je reviju došla Kejt Blanšet. „Armani" je pokazao usko krojene modele oštrih linija, čiju hladnoću dodatno naglašavaju nijanse sive boje. Osim „Armanija", najviše su oduševili Roberto Kavali i „Enriko Koveri".

Kavali se i ovaj put predstavio u svom prepoznatljivom stilu džungle na asfaltu, sa uobičajenim miksom leopard uzorka, čipke i kože. Treći dan modele su prikazali „Dolče&Gabana", koji su takođe ostali u svom stilu - šareno da ne može biti šarenije! Kolekcija obiluje belo-plavim i crveno-belim pruguma, kao i sidrima i mornarskim zastavicama. Kolekcija modne kuće „Barberi Prorsum" po krojevima je bliža jeseni nego vedrim danima, a stvar spasavaju boje kao što su bež, svetlosiva i zlatna.

Nemački dizajner Žil Sander svoju opsesiju minimalizmom predstavio je kroz vrlo jednostavne haljine uglavnom u crnoj ili beloj boji, uz poneki izlet u tamnoplavo. Najbolje su prihvaćene revije „Moskina", Salvatora Feragama i „Prade", čija je kolekcija, za razliku od Sanderove, sve samo ne minimalistička i jednobojna. Uglavnom su se oslanjali na asimetrične krojeve, a od boja su birali crvenu, plavu, zelenu i zlatnu. „Moskino čip & šik" ponudio je svilene kombinezone i haljine s razmrljanim cvetnim uzorcima nežnih citrusnih boja. Modna kuća „Fere", nakon smrti svog osnivača, dizajnera Đanfranka Ferea, predstavila se debitantskom kolekcijom novog kreativnog vođstva kuće, Roberta Rimondija i Tomasa Akvilana. Oni su zadržali Fereov prepoznatljiv spoj mode i arhitekture.

Nakon Milana na redu je Pariska nedelja mode, kojom se završava priča o proleću/letu 2009. godine.

Padanja po pisti i gole zadnjice

„Pradina" revija, osim po modelima, pamtiće se i po padu manekenke koja, srećom, nije slomila nogu niti se ozbiljnije povredila. Ona je nakon nesrećnog spoticanja ustala, slatko se nasmejala i profesionalno krenula dalje. Pored ovakvih nezgoda posetioci su uživali i u golim zadnjicama, koje su često mogle da se vide na pisti.


SourceAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article