Laserom protiv slika na telu

Alo
Laserom protiv slika na telu


Tetovaže su još u modi, ali ankete pokazuju da bi ih se mnogi rado otarasili. Među onima koji pokazuju znake kajanja najviše je žena.

Kako da skinete tetovažu?
Najnovija metoda je laser, koji daje bolje rezultate u odnosu na druge tehnike kao što je dermoabrazija, a uz manje nuspojava. Laser razbija zrna pigmentna u veoma sitne čestice koje organizam ponovo apsorbuje. Uspeh zavisi od količine upotrebljenog pigmenta, od dubine u koži i od boje. Ovo funkcioniše veoma dobro ako je tetovaža površinska i ima tamne pigmente (plavi, crni), a slabije ako je duboka i sadrži svetle pigmenta (žuti, crveni, plavi). Za uklanjanje tetovaže potrebno je od dva do osam tretmana u razmaku od mesec dana između svakog od njih.
Da li su mogući negativni efekti?

Kada su tetovaže duboke, treba upotrebiti jači laser, ali se tada javlja opasnost od eventualne pojave ožiljaka. Kod nekih osoba mogu da se stvore i takozvani keloidi ili hipertrofični ožiljci u obliku zadebljanja tkiva na tretiranom delu kože. Takođe, u nekim slučajevima postoji opasnost od hipopigmentacije u predelu tetovaže, pošto se sa pigmentima oštećuju melanociti, ćelije sa melaninom, materijom koja koži daje boju.
Na tretman od oktobra do aprila

Odluka o skidanju tetovaže obično se donosi leti, ali treba da znate da je najbolji period za to od oktobra do aprila, jer za tretman pomoću lasera koža ne sme da bude preplanula.


Source